Tevreden klanten

Bij Goossaert Label & Sign Solutions staan we erop onze klanten een optimale service te verlenen, van bij het begin van een project tot de oplevering. Maar ook daarna toetsen wij of de tevredenheid nog even hoog is. Onze jarenlange ervaring in de sector en de vele tevreden klantengetuigenissen zijn een mooi bewijs van ons degelijk werk.

Wilt u ons ook een recensie of een reactie sturen? Laat het ons gerust weten! Wij zijn benieuwd naar uw mening en houden daar graag rekening mee.


Klantgetuigenis: EIV (Bart De Vriendt)

Bart De Vriendt - EIV

Project engineer Bart De Vriendt van EIV:
"Flexibiliteit is het sterkste punt van Goossaert"


Het Gentse elektrotechnisch bedrijf EIV biedt een totaalservice voor industriële automatisering, elektrotechnische engineering en bordenbouw. EIV werkt in opdracht van machine- en installatiebouwers maar ook rechtstreeks voor de eindklant. Het liefst loopt stichter en zaakvoerder Geert Verstraete in zijn werkbroek en T-shirt rond zodat hij in het werkatelier ‘hands on' mee kan werken aan de lopende elektrotechnische projecten. Het is zijn passie voor elektrotechniek en zijn uitgebreide ervaring in de automatisering van industriële installaties en machines die in 1996 leiden tot de opstart van een eigen bedrijf. EIV groeide uit tot een solide elektrotechnisch bedrijf met een vijftiental elektrotechnici en een lange lijst van geslaagde industriële automatiseringsprojecten. Samen met hun team werken project engineer Bart De Vriendt en Geert Verstraete voor uiteenlopende industriële sectoren in heel Vlaanderen met de Gentse kanaalzone als thuisbasis. Het werkatelier is gevestigd in Wondelgem (deelgemeente van Gent).

EIV identificeert met verschillende soorten labels op een duurzame manier de componenten en kabels in de elektrische kasten van hun klanten. De technici van EIV doen dit zelf met de draagbare Brady-labelprinters die door Goossaert geleverd zijn. Dankzij de bijhorende ‘Labelmark' software kunnen ze de identificatielabels zelf eenvoudig produceren. Goossaert levert aan EIV alle nodige types labels voor kabels en componenten (krimpkousen, wikkellabels, vlaglabels, typeplaatjes, graveerplaatjes, gepersonaliseerde waarschuwingsetiketten, naamplaatjes van circuits...). De duidelijke kabel- en componentidentificatie voorkomt misverstanden en zorgt ook voor een efficiëntere klantenondersteuning na oplevering van de kasten en borden.

Ondersteuning en advies

"We werken al zolang met Goossaert samen dat we ons het begin niet meer herinneren," lacht Bart De Vriendt. "Maar de samenwerking loopt zo vlot dat we heel tevreden zijn. De communicatie met de printerspecialist en de mensen van de commerciële binnendienst is goed. Hun flexibiliteit is absoluut hun sterkste punt. Als we een probleem hebben, denken ze altijd met ons mee over een oplossing. Hun technische ondersteuning en advies is top."

Alles in huis

"Inzake kabelidentificatie en labelprinters heeft Goossaert alles in huis. Dus hoeven we niet bij meerdere leveranciers aan te kloppen. We zijn nogal perfectionisten en onze eisen zijn vaak heel specifiek en niet evident, maar de labelprinters van Goossaert zijn de beste oplossing. Momenteel hebben we 7 printers in gebruik, waarvan er 3 dagelijks intensief gebruikt worden door onze technici op de baan. Zij hebben behoefte aan een eenvoudig te gebruiken printer die zonder pruttelen verschillende soorten labels kan printen. De klassieke identificatieoplossingen die we vroeger toepasten vergden veel manueel werk. Nu gaat het een stuk sneller en efficiënter," legt Bart De Vriendt uit.


Klantgetuigenis: Politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede (Pedro Nollet)

Pedro Nollet - Politiezone RIHO

Pedro Nollet, preventieadviseur van Politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede:
"Makkelijk identificeren van fietsen met labels, als preventie tegen diefstal"


Pedro Nollet werkt voor de preventiedienst van de Politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede (PZ RIHO). Voor de identificatie van de fietsen in zijn politiezone werkt de preventieadviseur samen met Goossaert. "We hebben een heel goede samenwerking. Onze vaste contactpersoon bij Goossaert zocht en vond een geschikte oplossing voor ons fietsproject met labelprinters en fraudebestendige labels. De preventie van fietsdiefstal verloopt nu makkelijker en efficiënter."

Pedro Nollet: "Het is zowel preventief als repressief van belang om een fiets en zijn eigenaar te kunnen identificeren. In onze politiezone hebben we een systeem van fietsregistratie ingevoerd, waarbij het rijksregisternummer van de eigenaar via een speciale ‘klever' op de fiets wordt aangebracht. Het gaat om een speciaal gemetalliseerd vinyl-label dat fraudebestendig is en geen schade toebrengt aan de fiets."

Pedro Nollet kocht 25 labelprinters BBP11 van Brady, de bijhorende software en de speciale labels bij Goossaert. Alle politieposten en de fietsenmakers in zijn zone kregen de oplossing ter beschikking. Ze kunnen dus alle verkochte fietsen identificeren met een duurzaam label dat ze zelf printen en op de fiets kleven.

Gebruiksgemak

"Vooral het gebruiksgemak van het systeem valt op. In de software wordt het label samengesteld met o.a. het logo van de politie, een code en het rijksregisternummer. Enkel dat laatste moet nog manueel ingevoerd worden. De fietsverkoper hoeft dan alleen nog op ‘print' te klikken. Het gaat om makkelijk bruikbare toestellen die propere en duurzame stickers printen. De prijs-kwaliteitsverhouding is correct," aldus Nollet.

Correcte service-na-verkoop

"Een correcte ondersteuning en service-na-verkoop is voor mij het belangrijkste. De labelprinters staan immers bij verschillende externe partners, dat is nooit een eenvoudige situatie. Dan moet je snel kunnen ingrijpen als er vragen of problemen zijn. Goossaert liet ons na de verkoop niet aan ons lot over. Als een herinstallatie van de software op een nieuwe pc van een fietsenmaker nodig is, dan levert Goossaert correcte bijstand. Het resultaat is positief. Het project loopt ondertussen al enkele jaren en er zijn al veel fietsen mee geïdentificeerd. Ik wil de goede samenwerking graag verderzetten," besluit Pedro Nollet.

 


Klantgetuigenis: UZ Brussel (Joachim Willems)

Joachim Willems UZ Brussel

Joachim Willems van UZ Brussel:
"Makkelijk zelf labels printen voor identificatie en communicatie"


Joachim Willems is Stafmedewerker Infrastructuur en Apparatuur en verantwoordelijke voor het ruimtebeheer en de signalisatie van het Universitair Ziekenhuis van Brussel. Om de communicatie van de ondersteunende diensten met de andere afdelingen te vergemakkelijken wou Joachim alle deuren van de gebouwen met een identificatielabel voorzien, zodat het lokaliseren van een probleem nauwkeuriger kon aan de hand van het nummer op de dichtstbijzijnde deur. Joachim zocht een oplossing om deze labels zelf te kunnen printen. Goossaert leverde een totaaloplossing, met advies en kennisoverdracht, identificatielabels en de Brady BBP11 labelprinter.

Joachim Willems: "De deur-identificatie wordt nu door ons gebruikt als locatiebepaling voor het melden van een probleem of defect. Vroeger kregen we de melding dat ‘het licht niet brandt in de lange gang van afdeling X'. Nu kunnen ze ons melden dat het licht niet brandt ter hoogte van deur nr. X. Een stuk preciezer, met tijdwinst en efficiëntie als gevolg. Hierdoor wordt ook de service aan onze patiënten verbeterd."

"De barcode op het label bevat een letter-cijfercombinatie die verwijst naar het gebouw, de verdieping en de deur. De labels worden op de deurposten aangebracht, en niet op een willekeurige plaats op een muur. Dit levert echt een unieke locatiebepaling op."

Prijs-kwaliteitsverhouding is in orde

"De BBP11 labelprinter van Brady is gekoppeld aan een lijst die gegenereerd wordt door het interne inventarisatieprogramma van het UZ. De printer is al 4 jaar in gebruik in het UZ, en heeft nog nooit in panne gestaan. Er zijn ondertussen al meer dan 4000 labels mee geprint. De prijs-kwaliteitsverhouding van de labelprinter en de labels is in orde. De printer is bovendien eenvoudig te bedienen. Het zelf printen gaat heel makkelijk."

Oplossingsgericht meedenken

"De persoonlijke service van Goossaert is belangrijk voor mij. De samenwerking met de commerciële adviseur verloopt prima. Hij fungeert als een gids voor mij, en legt in begrijpbare taal de werking van de printer uit. Het team van Goossaert denkt mee en is vlot bereikbaar. Dat oplossingsgerichte meedenken springt er echt uit. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking," besluit Joachim Willems.

 


Klantgetuigenis: Visser & Smit Hanab (Ferdi Swanckaert)

logo-visser_smit_hanab

Ferdi Swanckaert van Visser & Smit Hanab:
"Goossaert speelt altijd kort op de bal"

Visser & Smit Hanab nv is een toonaangevend bedrijf op het gebied van transportleidingen, afvalwaterbehandeling, zwembadtechnologie, industriële installaties, distributie- en toevoerleidingen en industriële bekabeling. Door de uitbreiding van het aantal activiteiten en een permanente groei heeft Visser & Smit Hanab nv ruim een halve eeuw na haar ontstaan een leidende positie op tal van domeinen. Inspelen op nieuwe technologieën, oog voor evolutie en meegroeien met de ontwikkelingen op het vlak van leidingen en waterbehandeling zijn de basis van hun uitstekende reputatie.

Ferdi Swanckaert, logistiek medewerker - magazijnverantwoordelijke bij Visser & Smit Hanab nv, kent Goossaert reeds van 1987. Over deze jarenlange samenwerking doorheen zijn loopbaan is Ferdi heel duidelijk: "Goossaert speelt altijd kort op de bal. Qua service kunnen wij ons geen betere leverancier voor onze tijdelijke werfsignalisatie bedenken."

Jarenlange samenwerking

Ferdi Swanckaert, logistiek medewerker - magazijnier bij Visser & Smit Hanab nv, werkte in 1987 voor de firma Denys, waar hij voornamelijk actief was op de werven zelf. Het is daar dat hij de naam Goossaert voor het eerst hoorde en in associatie bracht met de nodige werfsignalisatie. Toen Ferdi in 1997 met een aantal van zijn collega's naar de Belgische afdeling van Nacap vertrok, gaf hij Goossaert aan als leverancier voor de signalisatie.

In 2004 is Ferdi met diezelfde staf van Nacap naar Visser & Smit Hanab nv gegaan. Goossaert was daar reeds bekend als leverancier van tijdelijke signalisatie.

Vanaf 2006 is Ferdi werkzaam als logistiek medewerker - magazijn-verantwoordelijke, waar hij de gecentraliseerde bestellingen voor de verschillende werven behandelt.  

Tijdwinst

Over deze jarenlange samenwerking is Ferdi Swanckaert heel duidelijk: "Goossaert speelt altijd kort op de bal". En laat dat nu net het belangrijkste criterium zijn in deze sector. Het is immers algemeen geweten dat bestellingen voor werven last minute worden doorgegeven en dus ook à la minute moeten geleverd worden. "De volgende dag of de dag zelf staat onze bestelling bij Goossaert klaar. De grotere signalisatieleveranciers kunnen niet op tegen het grote voordeel van tijdwinst bij Goossaert."

Verstandhouding

Het persoonlijk contact met de Goossaert-medewerkers geeft een blijvend vertrouwen en de jarenlange goede verstandhouding berust vooral ook op duidelijke afspraken rond levering en prijs.

Ferdi Swanckaert: "Qua service kunnen wij ons geen betere leverancier voor onze tijdelijke signalisatie bedenken." Waar Ferdi gaat, wordt Goossaert gesignaleerd...

 


Klantgetuigenis: VUB (Christel Van Den Bossche)

VUB

Preventieadviseurs VUB: "Goossaert is meer partner dan leverancier"

"Weet je wat wij het sterkste aan Goossaert vinden? Hun flexibiliteit. Toen we een probleem hadden met een andere leverancier, is het team van Goossaert meteen ingesprongen. Twee dagen later was Goossaert bezig met het ophangen van pictogrammen.
Aan het woord is Christel Van Den Bossche, preventieadviseur van de Vrije Universiteit van Brussel (VUB). Samen met haar collega's Anneleen Verhaeghe en Heidi Geudens vormen zij de interne preventiedienst. "Goossaert is meer partner dan leverancier. Ze denken altijd met ons mee," zegt Anneleen Verhaeghe. "Ook de kwaliteit van hun producten mag benadrukt worden. Net als hun plaatsingen en de service-na-verkoop. Ze leveren een totaalplaatje, van productie tot plaatsing, inclusief maatwerk," aldus Heidi Geudens.

Evacuatieplannen

Goossaert helpt de VUB met de evacuatieplannen van de verschillende universiteitsgebouwen. De analyse en de opmaak van de plannen gebeurt door het preventieteam zelf, en Goossaert levert de nodige goederen. Om het werk van Christel, Anneleen en Heidi te vergemakkelijken levert Goossaert ook een handig overzicht van alle nodige pictogrammen per gebouw en per verdieping. Alles netjes verpakt per verdieping. "Deze extra service wordt door de VUB gewaardeerd," aldus Christel Van Den Bossche.

Plaatsingen

"Omdat de plaatsingen van de evacuatieplannen door de leverancier niet vlot genoeg verliepen, sprong Goossaert ook daarvoor in de bres. Resultaat: alle plannen hangen nu netjes aan de muren tussen 2 mooie plexi platen met inox bevestigingen," legt Heidi Geudens uit.

Anneleen Verhaeghe: "In de zomer van 2016 moesten ook onze kelders heel dringend de nodige signalisatie krijgen. Goossaert haalde probleemloos de deadline, zowel qua levering als qua plaatsing."
Momenteel is de plaatsingsdienst van Goossaert druk aan de slag met het optimaliseren van alle bestaande signalisatie, gebouw per gebouw.

"De oplossingsgerichtheid van Goossaert springt in het oog. De manier waarop ze met onverwachte problemen omgaan typeert hun flexibiliteit," aldus het preventieteam van de VUB.

Labelprinter

De VUB kocht vorig jaar bij Goossaert ook een Brady-labelprinter, voor het zelf printen en kleven van GHS symbolen (gevaarlijke stoffen). "Wij kozen voor Goossaert als leverancier van de printer vanuit onze eerdere ervaringen met hun professionalisme en kwaliteit," besluit Christel Van Den Bossche.

 


Klantgetuigenis: Helioscreen (Alexander Bressers)

textiellabel

Alexander Bressers (Helioscreen) over de samenwerking met Goossaert:
"Wij kunnen al tientallen jaren bij hen terecht met onze vragen"

Helioscreen (deel van de Hunter-Douglas Group) uit Lokeren is producent van interne en externe zonweringssystemen, plafondoplossingen en gevelsystemen. Zij rekenen op Goossaert voor het labelen van hun textiel voor zonneschermen en tapijten.
Alexander Bressers, IT Application Engineer bij Helioscreen, zocht een label dat goed kleefde op textiel en contacteerde hiervoor Goossaert. "Waarom Goossaert? Wij kunnen al tientallen jaren bij hen terecht met onze vragen en zij komen altijd tot een correcte oplossing voor ons."


Etiket voor textiel

"Wij waren op zoek naar een etiket dat goed kleeft op textiel en dat na verwijdering geen lijmresten achter laat. Na enkele testen samen met de mensen van Goossaert, kwamen we uit bij een polyester etiket dat hieraan voldeed. 
Omdat wij een flexibele oplossing zochten, leek het ons een logische keuze om de labels in eigen beheer te maken. Intussen hebben wij al verschillende labelprinters bij Goossaert aangeschaft. Zij hebben ook een eigen hersteldienst. Wij zijn dus niet van de fabrikant van de printer afhankelijk bij vragen of eventuele storingen."

Groot assortiment printers en labels

"De geproduceerde rollen weefsel krijgen een uniek lotnummer en worden gelabeld met de nodige info zoals barcodes. Zo kunnen we aan iedere rol een unieke stocklocatie in het magazijn toekennen, door de combinatie lotnummer en magazijnlocatie. Dit is zeer belangrijk om een accurate stock na te streven. 

Om snel en efficiënt deze labels af te drukken gebruiken we de zwaardere industriële printers."

"De draagbare of kleinere desktop labelprinters dienen voor kleinere opdrachten en smallere etiketten af te drukken."

"Wat ons bij al deze desktop printers opviel,  is dat wij een heel uitgebreid gamma labels kunnen produceren: van papier tot polyester of.... Bij Goossaert is de keuze aan kwalitatieve labels echt wel groot."

 


Klantgetuigenis: Manumixx (Benoit Daems)

Benoit Daems Manumixx

"Uniforme gebouwensignalisatie uitgevoerd met vakmanschap"

Manumixx is een Belgische producent van sportvoeding en voedingssupplementen uit Zottegem. Recent is Manumixx samengesmolten met sectorgenoot Aminolabs uit Hasselt. Samen willen beide bedrijven een toonaangevende speler zijn in de custom-made sport- en healthfood markt.
Ze hebben Goossaert onder de arm genomen om hun signalisatie op punt te stellen in de bedrijvenzone waarin ze gevestigd zijn.

In hun bedrijvenzone in Zottegem hebben ze te maken met een vrij complexe situatie. Door de snelle groei van de onderneming zijn er verschillende losstaande gebouwen die allemaal tot hetzelfde bedrijf behoren. Doordat de receptie hierdoor ook al eens verhuist, wisten bezoekers en leveranciers niet altijd goed waarheen.

Goossaert denkt mee

Bert De Wit, toenmalig project manager had een duidelijke visie over wat hij wou voor het bedrijf en was vol lof over de werken die zij aan Goossaert toevertrouwden.

"Door Goossaert is de wayfinding op het terrein nu optimaal. Er was wederzijds een zeer vlotte communicatie en er werden duidelijke afspraken gemaakt."

"Wat ook opviel, is dat iedereen bij Goossaert meedenkt. Bij de uitvoering van de signalisatie had de plaatser een opmerking over de aanduiding van de receptie. Door zijn constructieve opmerking kon ik dan ook de laatste puntjes bijsturen zodat niemand tijd verliest bij het zoeken naar zijn juiste bestemming. "

Uniforme signalisatie uitgevoerd met vakmanschap

Ook zaakvoerder Benoit Daems is heel tevreden over de aanpak van Goossaert: "Het resultaat mag gezien worden. We hebben al veel positieve feedback gekregen van klanten en leveranciers."

"Voordat onze bedrijvenzone duidelijke belijning had, hadden we soms te maken met onveilige situaties zoals vrachtwagens die in het wilde weg parkeerden. Nu hebben we dat niet meer. De belijning is een knap staaltje vakmanschap. Ook van ons eigen personeel heb ik veel goede reacties opgevangen."

"Nu de buitenkant grondig is aangepakt, zetten we verder onze werkomgeving binnen op punt. Zo kochten we recent ook rekbeschermers bij Goossaert om onze rekken in het magazijn te beschermen tegen aanrijdingen met heftrucks."

"Dankzij Goossaert hebben we nu een uniforme visuele signalisatie die strookt met onze eigen professionele aanpak."

 


Klantgetuigenis: VPK Paper (Pascal Huylebroeck)

VPK-testimonial Goossaert

"We werken al 20 jaar met Goossaert samen"

Het verpakkingsbedrijf VPK Paper en Goossaert werken al meer dan 20 jaar samen, zowel op het vlak van veiligheidssignalisatie als productidentificatie via labeling. VPK Paper NV is onderdeel van de Belgische verpakkingsgroep VPK Packaging Group. Deze bedrijfsgroep is al 80 jaar de toonaangevende leverancier is van innovatieve, beschermende en logistieke kartonverpakkingen in Europa. De verpakkingsgroep telt 46 bedrijven, 35 fabrieken en 3200 medewerkers in 13 Europese landen. De fabriek van VPK Paper in Oudegem-Dendermonde produceert en levert papier voor verpakkingen uit oud papier en karton. Gerecycleerd papier vormt de basis voor de duurzame verpakkingen. Het VPK-gamma omvat oplossingen op maat voor golfkarton en massief karton verpakkingen, kokers en randbeschermers uit karton.

Multifunctionele labelprinters

VPK Paper gebruikt 3 multifunctionele labelprinters BBP33 en één BBP31 van Goossaert voor diverse doeleinden: het zelf produceren van algemene veiligheidsteksten en CLP-etiketten, het identificeren van machines via stickers en graveerplaatjes, het identificeren van kleppen en ventielen, en het markeren van leidingen. De labelprinters zijn geleverd en geïnstalleerd door Goossaert. Ook het onderhoud gebeurt door Goossaert. Eén van die printers heeft overigens 1000 meter geprint, zonder één onderhoudsbeurt te hebben nodig gehad.

VPK neemt ook kant-en-klare tags af voor de veiligheidsprocedures bij ‘Lockout-Tagout', net als het Beltrac afrolbaar muurlint (afbakeningssysteem), en grotere borden op maat voor het aangeven van veiligheidssituaties.

Advies van een expert

Pascal Huylebroeck, de technical warehouse assistant van VPK Paper, is al vanaf het begin de vaste contactpersoon van Goossaert. Hij vraagt telkens om een passend product voor te stellen voor hun behoeftes. De adviesverlening van Goossaert is dus een belangrijke factor. Na al die jaren is er een blindelings vertrouwen in elkaar.

Pascal Huylebroeck: "De sterke punten van Goossaert zijn het vlot reageren op wisselende vragen, het aanbieden van oplossingen in plaats van producten, en de tijdige leveringen en herstellingen. Hun lokale aanwezigheid is handig om snel te kunnen schakelen. Ook voor het leveren van kwalitatieve maatwerkproducten zijn ze heel flexibel, aan een correcte prijs."

"Onze fabriek in Oudegem/Dendermonde heeft een complexe situatie. Advies door een expert is dan zeker welkom. Goossaert deelt graag zijn productkennis, bv. over de te gebruiken materialen bij de identificatie van kleppen en ventielen."

Naast het magazijn heeft intussen ook de aankoop-, preventie- en onderhoudsdienst van VPK Paper de weg gevonden naar Goossaert.

 


Klantgetuigenis: Isringhausen (Cris Moortgat)

Isringhausen

"De totaaloplossing van Goossaert maakte het verschil"

Isringhausen is wereldmarktleider in ontwikkeling en productie van stoelen voor commerciële voertuigen en maakt deel uit van de Aunde groep met 109 fabrieken over 27 landen. Isringhausen dat meer dan 50 fabrieken verspreid over 20 landen bezit, produceert dagelijks diverse types seats, voor de chauffeur en/of bijrijder(s), die bestemd zijn voor onder andere vrachtwagens, bussen, bouwmachines, kranen enz.

De vestiging in Lokeren fabriceert met een 120 medewerkers truckseats voor Volvo Trucks wereldwijd (Gent België / Tuve Zweden / Australië / Kaluga Rusland) in een exclusief design en uitvoering.


Cris Moortgat van Isringhausen: "Er gaat hier geen enkele zetel buiten zonder een identificatielabel. Dat maken we zelf met de barcodescanners en "
BP Precision" printers van Brady die Goossaert geleverd heeft. Onze interne order wordt gescand en geconverteerd tot een artikelnummer voor de zetels voor Volvo. Het geprinte label wordt manueel op de zetel gekleefd. Elke zetel krijgt een nummer dat correspondeert met de zetelnr die de klant heeft besteld. We hebben 4 werkposten met een volledig systeem dat in 2 shiften door 4 operatoren gebruikt wordt."

"De sterke punten van Goossaert zijn hun persoonlijke service, hun nabijheid en hun snelle antwoorden. De kwaliteit van het materiaal en de totaaloplossing die ze proactief voorgesteld hebben, maakten het verschil om voor hen te kiezen. In de opstartfase heeft de productspecialist van Goossaert meegelopen aan de band om het systeem perfect af te stellen. De implementatie gebeurde samen met de productieleiding. Die hebben gezorgd voor de ideale plaatsing van de toestellen, de ergonomie enz."

"De oplossing draait nu al verschillende jaren probleemloos. Het is een autonoom systeem waardoor een koppeling met het netwerk niet nodig is, en de toestellen makkelijk onderling verwisseld kunnen worden."

"Goossaert is een echte specialist waaraan we alle vragen in verband met labeling kunnen voorleggen," besluit Cris Moortgat.

Isringhausen-Goossaert

Klantgetuigenis: AVR (Dries Cauwelier)

Dries Cauwelier

"Dankzij één aanspreekpunt verliep de communicatie prima"

Dries Cauwelier is preventieadviseur bij AVR, producent van landbouwmachines gespecialiseerd in de mechanisatie van de aardappelteelt (aardappelrooiers, loofklappers, hakenfrezen, pootmachines & inschuurtechniek). De inschuurmachines worden gemaakt in het Nederlandse Veendam. De rest van het gamma wordt geproduceerd in Roeselare, waar tevens de hoofdzetel gevestigd is. Voor de signalisatie van de gebouwen in Roeselare deed Dries Cauwelier beroep op Goossaert.

Cauwelier: "We vonden het belangrijk dat alles voor ons georganiseerd werd door één en dezelfde firma, zowel voor de belijning als voor de borden, want daar komt heel wat bij kijken. Een ander belangrijk aspect was dat wij het ontwerp niet zelf moesten maken. Wij tekenen wel zelf onze machines, maar dat is niet hetzelfde als icoontjes voor vrachtwagens ontwerpen. Dat laten we over aan mensen die daar dagelijks mee bezig zijn."

"We zaten met een complexe organisatie qua veiligheidssignalisatie. We hebben verschillende toeleveranciers, bezoekers, potentiële klanten die dagelijks de weg naar AVR vinden.Daarom was een optimalisatie in ons intern verkeersplan essentieel. De vrachtwagenbestuurders hebben daarnaast ook verschillende moedertalen, dus die moeten visueel de weg kunnen gewezen worden op onze terreinen."

Verkeersstromen in goede banen leiden

"AVR krijgt veel bezoekers over de vloer: kinderen van 7 tot.. jaar en groepen van tientallen personen. We wilden hen van het intern verkeer scheiden door een duidelijke belijning van de wandelgangen, de zebrapaden enz. Er moest collectieve bescherming geplaatst worden, zoals afbakeningspalen en dergelijke, en de gebouwen moesten ook goed aangeduid worden, zoals de receptiezone, magazijn.Op die manier vindt iedereen meteen zijn weg."

"Onze slogan is ‘Keen and green'. Dat trok ik door naar de signalisatie. Vroeger gebruikten we gele fluolijnen voor het intern transport binnen de firma. Ik moest onze mensen overtuigen dat fluogroen hetzelfde effect zou hebben als fluogeel. Na een testperiode werd dit als positief bevonden."

"Door de nieuwe belijning hebben we ondertussen al 80% van onze doelstelling bereikt. Het interne verkeersplan kan nog verbeterd worden, maar de nieuwbouw, waarvan de oplevering voorzien is in januari 2016, kan daarin helpen."

"Wat ons het meest aansprak in de benadering van Goossaert, was de coördinatie via één aanspreekpunt waardoor de communicatie prima verlopen is. Het totaalplaatje klopte én ik vond de kwaliteit van de borden goed. De herbruikbaarheid van sommige borden is interessant, omdat je zo de kosten kunt verminderen bij het doorvoeren van een aanpassing op de borden," besluit Dries Cauwelier.

 


Klantgetuigenis: Jonatan Techniek

Review

Jonatan Driesen van firma Jonatan Techniek:

"Ik plaats elektrotechnische installaties voornamelijk voor de industrie. De labels die ik vroeger maakte met een simpel labelprintertje voldeden niet voor deze sector. Ik wou dus overstappen naar een duurzame oplossing en zo kwam ik uit bij Brady / Goossaert die ik ook kende van mijn vorige werkervaring bij ArcelorMittal.

Ik wist niet zeker wat de juiste printer voor mij was. Tijdens het gesprek met Goossaert kreeg ik een grondige demo met de voor- en nadelen van verschillende printers en gaven ze mij advies welke printer het best paste bij mijn toepassing. We hebben dan ook samen bekeken welke labels ik precies nodig had.

De levering van de printer en de labels verliep vlot. Enkel de houders voor de draadnummers kwamen er niet door bij de fabrikant. Goossaert heeft dat toen goed opgelost door een alternatief te zoeken voor mij omdat het dringend was.

Voor de ingebruikname van de printer was er spijtig genoeg geen tijd om mij snel de gebruikersuitleg te geven. Ik ben er toen zelf mee aan de slag gegaan en dat is vlot gelukt. Uiteindelijk wijst de printer zichzelf uit.

De grootste verandering tegenover vroeger is dat ik nu keuze heb uit verschillende afmetingen etiketten. De labels ogen ook professioneler en steviger en het etiket valt er niet af. 

Gemakkelijk is de brede waaier producten bij Goossaert. Zo had ik nog een ander probleem met drukknoppen waar iets moest ingegraveerd worden. Er werd een test gedaan, die was positief en op 1 week tijd had ik alles terug.


Ik ben vooral tevreden van de heel goede service: correcte afspraken, grondige uitleg over de producten en ik ben vlug geholpen. 

Wachttijden mogen niet te lang zijn in de industrie. Klanten krijgen gisteren iets in hun hoofd en vandaag moet het al uitgevoerd worden. Bij Goossaert helpen ze zoeken naar oplossingen hiervoor.


Vooral voor de industriële toepassingen werk ik met mijn BMP71, mijn eenvoudig labelprintertje zal op termijn wel verdwijnen
(lacht)."


Klik hier om een offerte aan te vragen