Lockout Tagout

Jaarlijks geraken duizenden arbeiders gewond bij herstellingen en onderhoudswerken aan industriële krachtbronnen en machines. Heel wat van die ongevallen zijn veroorzaakt door een onvoorziene energietoevoer. De Europese wetgeving eist nochtans dat alle energiebronnen moeten uitgeschakeld of  geblokkeerd zijn ('locked out'), terwijl er aan de machines wordt gewerkt. 

Lockout/Tagout is een vastgelegde veiligheidsprocedure die het personeel beschermt tegen het vrijkomen van elektrische stroom en andere gevaren van machines in werking.
Bij lockout gaat het erom alle mogelijk gevaarlijke energie bij de geïdentificeerde energie-isolatiepunten uit te schakelen of te neutraliseren. Daarna worden deze isolatiepunten beveiligd met behulp van vergrendelingssystemen die verzekeren dat de nul-energietoestand behouden blijft. Tagout verwijst naar het aanbrengen van waarschuwingstags (labels) aan de energie-isolatiepunten. Hiermee wordt aangegeven dat het systeem en de vergrendeling waarmee de energie geïsoleerd is IN GEEN GEVAL mag bediend of gewijzigd worden totdat de tags (labels) verwijderd zijn.

Lockout krijgt de voorkeur boven tagout omdat lockout fysiek voorkomt dat de energie-isolatiepunten worden geactiveerd.

Download de Lockout Tagout-catalogus

Bekroonde veiligheidssoftware LINK360

LINK360

De LINK360 veiligheidssoftware zorgt voor een enorme vereenvoudiging in het beheren, opstellen, controleren, aanpassen en visualiseren van veiligheidsprocedures. Deze krachtige tool stelt u in staat om snel nieuwe of geactualiseerde veiligheidsprocedures uit te rollen op verschillende sites en in meerdere landen. De software is enthousiast onthaald door critici en gebruikers en won de innovatieaward op Preventica 2014 in Nantes.

Contacteer ons voor meer informatie.

Download hier de brochure

Smart Lockout App

smart lockout app

De Smart Lockout App stuurt de recentste goedgekeurde en relevante Lockout/Tagout-procedures van LINK360 naar de smartphones van medewerkers die instaan voor het onderhoud van specifieke machines. Via hun smartphone ontvangen de onderhoudsmedewerkers telkens een vergrendelingsinstructie die ze moeten voltooien voordat ze kunnen doorgaan naar de volgende stap.

De Smart Lockout App kan een rapport naar LINK360 sturen om te bevestigen dat alle stappen van de vergrendelingsprocedure werden voltooid.

Download hier de brochure

Klik op de foto om de foto te vergroten of om het videofragment (foto 2, 3, 4, 5, 7 en 8) te bekijken.

Hangslot en beschermkap
Blokkeersysteem
Vergrendeling voor kogekranen
Universeel vergrendelingssysteem
Vergrendelingssysteem bij elektrische gevaren
Kabelvergrendelingssysteem
Multi-hangslotbeugel
Handwielafsluiter
Hangslotbeugels
Waarschuwingstag
Scafftag en insteekkaart
Scafftag en lockout

Vergrendelingskits

vergrendelingskit
slotenbord
industrieel lockout station
Hangslotkast

Nieuw! Gamma pochetten

Pochet visual tagging
Geel pochet
Transparant pochet
Etui
Blauw pochet
Rood pochet
plastieken pochetten
Transparante plastieken pochetten
Klik hier om een offerte aan te vragen