"We werken al zolang met Goossaert samen dat we ons het begin niet meer herinneren"

Klantengetuigenis: project engineer Bart De Vriendt (EIV)

Het Gentse elektrotechnisch bedrijf EIV biedt een totaalservice voor industriële automatisering, elektrotechnische engineering en bordenbouw. EIV werkt in opdracht van machine- en installatiebouwers maar ook rechtstreeks voor de eindklant. 

Het liefst loopt stichter en zaakvoerder Geert Verstraete in zijn werkbroek en T-shirt rond zodat hij in het werkatelier ‘hands on' mee kan werken aan de lopende elektrotechnische projecten.Het is zijn passie voor elektrotechniek en zijn uitgebreide ervaring in de automatisering van industriële installaties en machines die in 1996 leiden tot de opstart van een eigen bedrijf. 

EIV groeide uit tot een solide elektrotechnisch bedrijf met een vijftiental elektrotechnici en een lange lijst van geslaagde industriële automatiseringsprojecten. Samen met hun team werken project engineer Bart De Vriendt en Geert Verstraete voor uiteenlopende industriële sectoren in heel Vlaanderen met de Gentse kanaalzone als thuisbasis. Het werkatelier is gevestigd in Wondelgem (deelgemeente van Gent).

EIV identificeert met verschillende soorten labels op een duurzame manier de componenten en kabels in de elektrische kasten van hun klanten. De technici van EIV doen dit zelf met de draagbare Brady-labelprinters die door Goossaert geleverd zijn. Dankzij de bijhorende ‘Labelmark' software kunnen ze de identificatielabels zelf eenvoudig produceren. 

Goossaert levert aan EIV alle nodige types labels voor kabels en componenten (krimpkousen, wikkellabels, vlaglabels, typeplaatjes, graveerplaatjes, gepersonaliseerde waarschuwingsetiketten, naamplaatjes van circuits...). De duidelijke kabel- en componentidentificatie voorkomt misverstanden en zorgt ook voor een efficiëntere klantenondersteuning na oplevering van de kasten en borden.

Ondersteuning en advies

"We werken al zolang met Goossaert samen dat we ons het begin niet meer herinneren," lacht Bart De Vriendt. "Maar de samenwerking loopt zo vlot dat we heel tevreden zijn. De communicatie met de printerspecialist en de mensen van de commerciële binnendienst is goed. Hun flexibiliteit is absoluut hun sterkste punt. Als we een probleem hebben, denken ze altijd met ons mee over een oplossing. Hun technische ondersteuning en advies is top."

Alles in huis

"Inzake kabelidentificatie en labelprinters heeft Goossaert alles in huis. Dus hoeven we niet bij meerdere leveranciers aan te kloppen. We zijn nogal perfectionisten en onze eisen zijn vaak heel specifiek en niet evident, maar de labelprinters van Goossaert zijn de beste oplossing. Momenteel hebben we 7 printers in gebruik, waarvan er 3 dagelijks intensief gebruikt worden door onze technici op de baan. 

Zij hebben behoefte aan een eenvoudig te gebruiken printer die zonder pruttelen verschillende soorten labels kan printen. De klassieke identificatieoplossingen die we vroeger toepasten vergden veel manueel werk. Nu gaat het een stuk sneller en efficiënter," legt Bart De Vriendt uit.