Knowhow: BSP31

De automatische weefselcassette applicator BSP31

De BSP31 is specifiek ontworpen om een vitale rol in laboratoria te vervullen. 
Weefselstalen identificeren is een uitdaging in elk (pathologie)laboratorium. Vandaag gebeurt deze taak hoofdzakelijk met de hand. Labotechnici schrijven namelijk alle informatie met een zwarte markeerstift op de cassettes. Dat is tijdrovend, leidt tot fouten en is verre van efficiënt. Bij de dagelijkse verwerking van weefselcassettes is een betrouwbare identificatie én traceerbaarheid immers van cruciaal belang.

Het speciaal ontworpen B-482 label voor weefselcassettes en het BSP31 labelbevestigingssysteem zorgen ervoor dat labels op stalen bevestigd blijven gedurende het hele verwerkingsproces in laboratoria. Om de reputatie van een latoratorium te garanderen is het noodzakelijk om het juiste label met het juiste printlint, en in dit geval, de juiste bevestigingsmethode te gebruiken. Foutief gebruik leidt tot een verkeerde diagnose, niet te identificeren en/of onbruikbare stalen en verlies van tijd en geld. Dit is dus een totaaloplossing die een uniek chemisch bestendig label en een labelbevestigingssysteem combineert.

Tijdens processen in laboratoria wordt de cassette blootgesteld aan diverse chemicaliën (aldehyden, alcoholen, picraten, ...). Het B-482 label werd speciaal ontworpen om weerstand te bieden aan al de vloeistoffen die in laboratoria gebruikt worden. Men kan er zeker van zijn dat de identificatie van het staal intact blijft gedurende het volledige proces. Gewoonlijk wordt het weefsel verhard met paraffinewas. Als deze was in contact komt met de kleefstof van het label, dan kan een label - dat niet bevestigd is - loskomen van de cassette . Het eenduidig ontworpen BSP31 labelbevestigingssysteem garandeert dat het label nooit kan loskomen.

Het is heel eenvoudig om op elk label een unieke barcode af te drukken, een immens verschil in het dagelijkse leven van een labotechnicus. De gegevens kunnen automatisch geregistreerd worden door middel van scanning en labels kunnen op vraag in elk benodigd volume worden afgedrukt. Zo houdt u gemakkelijk een overzicht op uw stalen. 

Het B-482 label kan door de meeste labelprinters die Goossaert aanbiedt gedrukt worden, maar in combinatie met de BSP31 en voor alle andere laboratoriumdoeleinden raden wij de BBP12 labelprinter aan. U kan hier meer lezen over deze printer. Vervolgens wordt het gedrukte label door de BSP31 bevestigd op de weefselcassette zodat het niet meer loskomt. 

Met gemiddeld 50 tot 100 te verwerken weefselstalen per dag in elk laboratorium is de kans op fouten en tijdverlies met manuele identificatie te groot. De printers en de BSP31 die Goossaert aanbiedt zijn een betaalbare en ideale hulp. Ze zijn perfect geschikt als compacte en krachtige identificatieoplossing die probleemloos labelen garandeert.

Bestel in de webshop