Knowhow: Interactieve signalisatie

Interactieve LED veiligheidssignalisatie voor magazijnhallen

In industriële werkomgevingen delen voetgangers en heftrucks vaak dezelfde bewegingsruimtes. Dat brengt risico's met zich mee: ieder jaar gebeuren honderden ongevallen, waarvan sommige een dodelijke afloop kennen.

Voetgangers worden aangereden of geraken gekneld tussen de heftruck en een muur of een ander obstakel. In situaties waar de heftruck toch nog op tijd weet te stoppen, kan de plotse remming ervoor zorgen dat de lading van de heftruck valt en op de voetganger belandt. Duidelijke veiligheidssignalisatie kan deze gevaarlijke situaties helpen voorkomen.

Goossaert biedt LED signalisatie aan die via bewegingssensoren of drukplaten geactiveerd kan worden. Deze sensoren registreren wanneer er een persoon of een heftruck passeert en sturen dat signaal door naar het gelinkte LED bord, zodat dat oplicht. Zo weet de heftruckbestuurder of de voetganger in de aankruisende hal dat hij moet opletten. 

Ook LED projectie van veiligheidssymbolen behoort tot de mogelijkheden. Als exclusief verdeler voor België van Alis-Tech kunnen we u deze kwalitatieve oplossing voor dynamische en interactieve signalisatie aanbieden.
Wens je een gevaarlijke zone aan te duiden, een vluchtweg of wil je een veiligheidszone rond een hangende last creëren?  Wij werken graag samen met u een oplossing op maat uit, betrouwbaar, kwalitatief en schaalbaar in de toekomst.

Deze oplossing kan immers uitgebreid worden tot een autonome, geïntegreerde anti-aanrijding oplossing.  Zo voorkomt u actief aanrijdingen tussen rollend materiaal & mensen op de werkplek.

Klik hier en ontdek in deze video meer over de Alis-Tech anti-collision oplossing.Industriële led projectie