"Zeer positieve eerste samenwerking, zowel voor veiligheidssignalisatie als voor identificatie"

Klantengetuigenis: Veiligheids- en productiemanager Frederik Deleu (L’Atelier du Pain)

L’Atelier du Pain is een grote, artisanale bakkerij in Ninove, waar onder andere de broden, viennoiserie en patisserie van “Le Pain Quotidien” bereid worden.  Door de jaren heen is L’Atelier du Pain sterk gegroeid, maar de authentieke, ambachtelijke aanpak is bewaard gebleven. 

15 jaar geleden werd in Ninove het productiegebouw van L’Atelier du Pain gebouwd. Om te kunnen groeien, zijn stelselmatig uitbreidingen van de productie gebeurd. Deze structurele aanpassingen betekenden dat de veiligheidssignalisatie een grondige controle en update moest krijgen. Enkele vragen die daarbij primeerden: gelden de oude evacuatieroutes nog? Staan deze vluchtwegen nog duidelijk en accuraat aangeduid? Zijn alle pictogrammen nog zichtbaar? 
 
Veiligheidssignalisatie: audit, productie en levering

Om deze grote uitdaging aan te gaan, schakelde de veiligheids- en productiemanager Frederik Deleu de diensten van Goossaert in. Door de omvang van het project besloot Goossaert met haar vertrouwde partner SGS samen te werken voor een gedetailleerde veiligheidsaudit. Er werd een rondgang door het hele gebouw van L’Atelier du Pain gedaan. Daarbij werd nauwkeurig gekeken naar wat er waar precies aangepast moest worden om te voldoen aan de huidige wetgeving. “De resultaten van die rondgang waren zeer duidelijk. Het was een uitgebreide lijst punten die aangepakt moest worden. Sommige zaken waren gemakkelijk om te verhelpen, anderen wat uitdagender,” zegt Frederik Deleu. Op basis van die audit kon Goossaert voor de nodige veiligheidssignalisatie zorgen. 

Identificatie, zelfs in koude temperaturen

Er was ook een uitdaging op vlak van identificatie: L'Atelier du Pain wilde zelf locatielabels en pictogrammen kunnen drukken voor in de diepvries, maar door de koude temperaturen waren standaardlabels daar niet geschikt voor. Goossaert adviseerde daarom om met speciale koud resistente labels te werken. De BBP33 labelprinter werd geïnstalleerd en daarbij werd ook een opleiding gegeven. "Die opleiding was zeer duidelijk, het is nuttig om de labelprinter actief en regelmatig te gebruiken om de verschillende functionaliteiten zelf goed in de vingers te krijgen. Over het geheel vond ik de samenwerking met Goossaert een zeer positieve ervaring".