"Makkelijk identificeren van fietsen met labels, als preventie tegen diefstal"

Klantengetuigenis: Preventieadviseur Pedro Nollet (Politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede)

Pedro Nollet werkt voor de preventiedienst van de Politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede (PZ RIHO). Voor de identificatie van de fietsen in zijn politiezone werkt de preventieadviseur samen met Goossaert. "We hebben een heel goede samenwerking.

Onze vaste contactpersoon bij Goossaert zocht en vond een geschikte oplossing voor ons fietsproject met labelprinters en fraudebestendige labels. De preventie van fietsdiefstal verloopt nu makkelijker en efficiënter."

Pedro Nollet: "Het is zowel preventief als repressief van belang om een fiets en zijn eigenaar te kunnen identificeren. In onze politiezone hebben we een systeem van fietsregistratie ingevoerd, waarbij het rijksregisternummer van de eigenaar via een speciale ‘klever' op de fiets wordt aangebracht. Het gaat om een speciaal gemetalliseerd vinyl-label dat fraudebestendig is en geen schade toebrengt aan de fiets."

Pedro Nollet kocht 25 labelprinters BBP11 van Brady, de bijhorende software en de speciale labels bij Goossaert. Alle politieposten en de fietsenmakers in zijn zone kregen de oplossing ter beschikking. Ze kunnen dus alle verkochte fietsen identificeren met een duurzaam label dat ze zelf printen en op de fiets kleven.

Gebruiksgemak

"Vooral het gebruiksgemak van het systeem valt op. In de software wordt het label samengesteld met o.a. het logo van de politie, een code en het rijksregisternummer. Enkel dat laatste moet nog manueel ingevoerd worden. De fietsverkoper hoeft dan alleen nog op ‘print' te klikken. Het gaat om makkelijk bruikbare toestellen die propere en duurzame stickers printen. De prijs-kwaliteitsverhouding is correct," aldus Nollet.

Correcte service-na-verkoop

"Een correcte ondersteuning en service-na-verkoop is voor mij het belangrijkste. De labelprinters staan immers bij verschillende externe partners, dat is nooit een eenvoudige situatie. Dan moet je snel kunnen ingrijpen als er vragen of problemen zijn. Goossaert liet ons na de verkoop niet aan ons lot over.

Als een herinstallatie van de software op een nieuwe pc van een fietsenmaker nodig is, dan levert Goossaert correcte bijstand. Het resultaat is positief. Het project loopt ondertussen al enkele jaren en er zijn al veel fietsen mee geïdentificeerd. Ik wil de goede samenwerking graag verderzetten," besluit Pedro Nollet.