Knowhow: Veilig verkeer op uw parking

Hoe leid ik het verkeer op mijn parking in goede banen?

U wenst uw parking te organiseren op een manier dat iedereen goed weet wat de regels zijn en dat alles veilig verloopt. Uw bezoekers wensen immers zekerheid over de veiligheid van hun wagen. U denkt daarbij aan afzetpalen, belijning op het parkeerterrein, drempels, spiegels, parkeerbeugels, veiligheidscamera’s, slagbomen, enz.

Eerst en vooral: hoe zien uw bezoekers waar zij kunnen parkeren? Plaats een duidelijk bord om aan te duiden waar de parking is. U kan er ook voor opteren een signalisatiebord te plaatsen met verschillende informatie op: de parking van uw bedrijf (logo en firmanaam) biedt aan x aantal wagens plaats en staat onder cameratoezicht bijvoorbeeld. 

Dat brengt ons bij de volgende vraag die u zich moet stellen: hoeveel plaatsen biedt u op uw parkeerterrein? Denk goed na over het aantal parkeerplaatsen en hoe u deze efficiënt én veilig wil laten innemen. Eens u dit weet, kan u ervoor kiezen om de parkeerplaatsen op de grond te laten belijnen. 

Uw bezoekers in veilige banen leiden op de parking is een prioriteit. Zorg ervoor dat de verkeersstroom logisch verloopt door belijning op de grond aan te brengen of verkeersborden te plaatsen. Is er een moeilijke in- of uitrit; plaats dan een spiegel zodat van alle kanten goed zichtbaar is welk verkeer er afkomt. 

Een slagboom zorgt ervoor dat het verkeer op uw parking in mondjesmaat en gecontroleerd toegelaten wordt op het terrein. Afzetpalen die bedienbaar zijn met een (driekants)sleutel of in en uit de grond komen, bieden hetzelfde effect. Een hoogtebegrenzer verzekert u dan weer dat te hoge voertuigen de parking niet kunnen betreden. 

Wenst u graag een uitgetekend plan voor uw parking, contacteer dan onze specialisten, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op gebied van veilige parkingsignalisatie.Bestel in de webshop