Scansystemen

SCANSYSTEMEN

Weet jij waarvoor je allemaal een barcodescanner kan gebruiken? Met een scanner beheer, inventariseer en traceer je makkelijk alle goederen, producten, grondstoffen in je magazijn, winkel, laboratorium en zelf op je werf. Deze methode voorkomt fouten in je voorraad of het leveren van een foutief order. zo’n fouten kunnen grote gevolgen hebben. Denk maar aan een klant die het verkeerde artikel ontvangt of zelfs plots enkele dagen langer tot misschien wel weken op zijn bestelling moet wachten. Het kost je niet enkel meer geld, maar het zorgt ook voor veel inefficiëntie. Daar bovenop zal je klant niet tevreden zijn waardoor de kans op een volgende bestelling daalt.

Met een barcodescanner verminder je deze fouten drastisch, maar hoe kies je nu de scanner die precies aan jouw wensen voldoet? Waar moet je precies op letten bij je aankoop? Wij geven je graag enkele tips.

Barcode: welke type wil je scannen?

Als eerste stap ga je na welk type barcode je wil scannen. Er bestaan twee soorten: de 1D en de 2D code. De 1D code kennen we allemaal wel onder de vorm van een streepjescode. Deze barcode vinden we vooral terug in de winkel wanneer we boodschappen doen. Ook in de groothandel, in de logistieke sector of magazijnen vind je 1D barcodes terug. Elke barcodescanner of laserscanner kan een 1D code scannen.

De meest bekende vorm van 2D codes zijn de QR-codes. Deze codes bevatten veel meer informatie dan een streepjescode en zijn daarom ook complexer om te lezen door een scanner. Dit type barcode vergt dus een ‘slimmere’ scanner, namelijk een imager. Koop je dit type barcodescanner? Dan kan je zowel 1D als 2D codes scannen.

Scansystemen barcodes

Scanafstand: vanop welke afstand ga je scannen?

Afhankelijk vanop welke afstand je jouw barcodes moet scannen zal je of een standaard range scanner of een long range scanner nodig hebben.

Een standaard range scanner heeft een bereik tot 80 centimeter en één meter (afhankelijk per scanner). Dit type scant ook sneller en preciezer dan een longe range scanner. Moet je echter barcodes scannen vanaf één meter tot 20 meter afstand? Dan is enkel een long range scanner geschikt voor jou.

Locatie: waar ga je je barcodescanner gebruiken?

Er bestaan draadloze barcodescanners en scanners die via een draad zijn aangesloten op een computer. Wanneer maak je nu het best gebruik van een draadloze scanner? Vooral in een logistieke omgeving zoals in een magazijn waar je veel over en heen loopt is het logisch om gebruik te maken van een draadloze scanner. Ook in laboratoria is een draadloze scanner handig voor het traceren van jouw labostalen. Deze scanner is via Wifi of bluetooth verbonden met het internet en deelt op deze manier alle informatie.

Wanneer wordt dan een barcodescanner met kabel gebruikt? Dit zie je voornamelijk aan winkelkassa’s en self-scan kassa’s. Toch is dit aantal sterk aan het zakken en worden er ook steeds meer draadloze barcodescanner gebruikt op deze locaties.

Wil je de scanner ook gebruiken op werven, in een koelcel of buiten? Denk er dan aan om na te gaan of je scanner val-, schok- en waterbestendig is.

Heb je graag hulp bij het kiezen van de ideale barcodescanner voor jouw toepassing? 

Ontdek onze scanners in de webshop

BARCODESCANNERS

BARCODESCANNERS

LABELS

LABELS

MAGAZIJNBEHEER

MAGAZIJNBEHEER

Op zoek naar een

oplossing op maat?