Inspectie-, kalibratielabels & tags

INSPECTIE-, KALIBRATIELABELS & TAGS

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Inspectie-, kalibratielabels & tags

Het periodiek controleren van elektrische toestellen, machines en andere apparaten is noodzakelijk om de goede werking ervan te garanderen of ze indien nodig opnieuw af te stellen. Door bijvoorbeeld de druk of temperatuur van het toestel te meten en te vergelijken met de standaardwaarde door de fabrikant bepaald weet je of jouw toestel nog correct werkt. Indien deze waarden verschillen moet je het toestel afstellen op een bepaalde waarde, wat kalibreren is.

Zijn de toestellen geïnspecteerd of gekalibreerd? Dan is het nu belangrijk om dit door middel van tags aan te duiden. Hiermee breng je andere medewerkers op de hoogte of het toestel goedgekeurd of afgekeurd is, terug naar de hersteller moet, gekalibreerd is en wanneer deze inspectie of kalibratie heeft plaatsgevonden.

Er bestaan verschillende soorten tags.
We helpen je verder in de keuze van de juiste tag voor jouw toestel.

Vervaldaglabels

Vervaldaglabels heb je zeker en vast al eens gezien op een brandblusser zoals op de foto hieronder. Weet je ook waarvoor ze dienen? Wel, het poeder of het schuim in je brandblusser verliest na verloop van tijd bluskracht. Om te voorkomen dat je in je gebouw of wagen een brandblusser hebt die een te lage bluskracht heeft, wordt de vervaldag hierop visueel weergegeven.

Dit kan met een rond of vierkant label gemaakt uit vinyl of polyester. Beide vormen zijn beschikbaar in verschillende groottes. Wij adviseren om dit label zo duidelijk mogelijk en dus zo groot mogelijk weer te geven op je apparaat of toestel.

Vervaldag label

Om te voorkomen dat het oorspronkelijke label van het toestel gehaald wordt en vervangen wordt door een nieuw label met een latere vervaldatum, zijn er ook fraudebestendige labels beschikbaar. Deze labels maken het onmogelijk om het etiket te verwijderen zonder een duidelijk bewijs van manipulatie achter te laten.

Met een priktang kan je voor het bevestigen van je label de vervaldag of maand aanduiden. Dit doe je eenvoudig door een vierkant, rond of driehoekig gaatje te prikken in de maand waarop het apparaat vervalt. Een priktang prikt door tags tot 1,5 mm dik.

Deze etiketten zijn ook beschikbaar met onderstaande legendes. Hiermee kan je makkelijk aanduiden wanneer de volgende controle of onderhoud gepland is, maar ook wanneer het toestel voor het laatst gekalibreerd werd.

Beschrijfbare labels

Wil je meer informatie op je etiket weergeven dan enkel de maand van kalibratie of onderhoud? Dan is een beschrijfbaar label de perfecte oplossing voor jou! Je kan naast de datum ook informatie geven wie de inspectie uitvoerde en bijvoorbeeld de reden waarom het toestel defect is.

Vervaldaglabels

Je kan ervoor kiezen om een volledig blanco etiket te gebruiken of deze met legende. Hiernaast zijn er ook tags beschikbaar voor meerdere onderhoudsrapporten waardoor je vorige defecten of herstellingen ter plaatse kan raadplegen.

Beschrijfbare labels zijn beschikbaar in heel wat standaardafmetingen en materialen zoals vinyl en aluminium. Wil je graag andere formaten, kleuren of materialen? Aarzel dan niet ons te contacteren we helpen je graag in de keuze naar de juiste tag.

Ontdek onze inspectie-en kalibratielabels in onze webshop

VERVALDAGLABELS

VERVALDAGLABELS

BESCHRIJFBARE LABELS

BESCHRIJFBARE LABELS

Op zoek naar een

oplossing op maat?