Stoot- en aanrijbescherming

STOOT- EN AANRIJBESCHERMING

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Stoot- en aanrijbescherming

Met stoot-en aanrijbescherming voorkom je dat een klein ongeval tot grote gevolgen leidt. De kosten van een heftruck die een machine aanrijdt kunnen snel hoog oplopen. In het slechtste geval moet je de productielijn voor onbepaalde tijd stilleggen. Iets wat je kan voorkomen met aanrijbeveiliging zoals kolombeschermers en veiligheidsbeugels.

Het is belangrijk om ook losliggende kabels of scherpe hoeken en boorden te vermijden. Met kabelbeschermers voorkom je dat één van je werknemers achter een kabel blijft hangen en hard ten val komt. Stootbescherming zorgt er dan weer voor dat je de impact van botsingen tegen hoeken die uitsteken en boorden verkleint.

Beschermbeugels

Beschermbogen, -palen, -relingen, en -hoeken. Ze bestaan in verschillende soorten materiaal, grootte, flexibiliteit en voor verschillende toepassingen. Hoe kies je nu de juiste veiligheidsbeugel uit?

Welk type materiaal heb je nodig?

Veiligheidsbeugels bestaan zowel in staal en kunststof (polyurethaan). Deze laatste kan je zowel binnen en buiten gebruiken en is roestvast. Hierdoor is dit type geschikt om in de voedingssector te gebruiken. Een ander voordeel van kunststof is dat de verf niet afbladert en dus ook geen onderhoud vereist.
Stalen beschermbogen daarentegen verliezen wel hun lak bij een aanrijding. Hier bovenop is er kans op roest door weersomstandigheden. De afwerking, zoals lak, kan dit proces wel vertragen.

Toepassingen

Beschermbeugels kan je zo goed als overal gebruiken. Ze worden het vaakst toegepast om machines, rekken, doorgangen, muren en hoeken van gebouwen af te bakenen en voetgangers te scheiden van voertuigen.

Er bestaan standaard beugels, maar ook beschermbeugels die je volledig zelf kan samenstellen op maat van jouw werkomgeving.

Flexibiliteit en grootte

Beschermpalen bestaan ook in een flexibele variant. Bij een aanrijding hiermee zal de paal meebuigen waardoor de impact aan het voertuig minimaal is. Na de aanrijding keert de beschermpaal terug naar zijn originele vorm.

Beschermbeugels bestaan in verschillende groottes. Een belangrijk onderscheid waar je rekening mee moet houden is of je beschermbeugels ook bestand moeten zijn tegen vorkheftrucks. In dat geval zijn veiligheidsbeugels met onderrijbeveiliging perfect.

Kolombeschermers

Kolombeschermers of paalbescherming voorkomen schade aan je infrastructuur. In magazijnen, fabrieken en opslagplaatsen is er altijd veel beweging. Heftrucks rijden af en aan en manoeuvreren zich door de vele rekken en machines. Een kleine inschattingsfout kan zo snel grote gevolgen hebben. Verklein de impact bij een aanrijding met palen, pilaren, zuilen en de poten van magazijnrekken met kolombeschermers.

Kolombeschermer

Stootbescherming

Ken je dat gevoel wanneer je je hoofd stoot tegen een hoek of rand die uitsteekt? Pijnlijk…. Het zorgt er niet voor dat je meteen naar spoed moet, maar het kan wel voor een flinke buil zorgen. Stootranden verkleinen de impact en duiden het gevaar aan dankzij de opvallende geel-zwarte kleur.

Deze beschermprofielen bestaan in zelfkleefbare randen en opschuifbare of vastklikkende profielen. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste stootranden.

Stootrand voor kar of auto

Kabelbeschermers

Met losliggende kabels krijg je op lange of korte termijn altijd ongevallen. Een bezoeker of werknemers blijft met zijn voet achter de kabel hangen waardoor deze persoon ten val komt. In het goede geval heeft deze persoon enkel wat blauwe plekken, maar wanneer deze persoon slecht ten val komt kunnen botbreuken optreden.

Met kabelbruggen berg je alle kabels netjes op. Er bestaan verschillende soorten kabelbruggen. Deze geschikt voor gebruik in kantoren, showrooms, conferentiezalen, maar ook buiten op je parking of tijdens wegenwerken.

kabelbeschermer
kabelbeschermer voor kabels

Ontdek onze stoot-en aanrijbescherming in onze webshop

BESCHERMBEUGELS

BESCHERMBEUGELS

KOLOM- BESCHERMERS

KOLOM- BESCHERMERS

STOOT- BESCHERMING

STOOT- BESCHERMING

KABEL- BESCHERMERS

KABEL- BESCHERMERS

Op zoek naar een

oplossing op maat?