Vloertape en markering

VLOERTAPE EN MARKERING

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Vloertape en markering

Vloermarkering of belijning verhoogt de veiligheid, efficiëntie en conformiteit op je werkplek. Door duidelijke zones voor voetgangers, heftrucks, paletten, grondstoffen en afgewerkte goederen te markeren verminder je het aantal arbeidsongevallen of bijna-ongevallen en verhoog je de productiviteit. De aangebrachte markering of tape moet volgens een duidelijke kleurcodering lopen zodat de betekenis voor alle betrokken werknemers duidelijk is.

Vloermarkering: hoe pakken we dat aan?

Om zoveel mogelijk veiligheid en efficiëntie te halen uit je vloermarkering, gebruik je best zo weinig mogelijk kleuren. Hierdoor vergroot je de kans dat je werknemers de betekenis van deze kleuren zullen herinneren. Het is namelijk makkelijker om de betekenis van vijf kleuren te onthouden dan van tien kleuren.

Een vaste kleurcodering per toepassing is dus een must. Indien er nog geen vaste kleurcodering werd vastgelegd in je bedrijf raden we aan om onderstaande richtlijnen te volgen om consistent vloermarkering aan te brengt op je werkplek.

Kleur

Weergave

Zone

Geel /wit

vloermarkering geel en wit

Gangpaden, rijstroken, werkzones en verkeerswegen voor voertuigen

Blauw, groen en /of zwart

vloermarkering blauw groen zwart

Materialen en onderdelen, inclusief grondstoffen, half afgewerkte producten en eindproducten

Oranje

Vloermarkering oranje

Materialen voor inspectie

Rood

Vloermarkering rood

Defecte onderdelen, afval, herbewerking en ruimte voor materialen met rode 5S-tags

Fotoluminescentie

Vloermarkering fotoluminescentie

Markering van trappen, hoogteverschillen en perimeters om vluchtwegen te identificeren in noodsituaties zonder verlichting

Zwart en wit

Vloermarkering zwart wit

Zones die vrij moeten blijven voor operationele doeleinde

Zwart en geel / Rood en wit

Vloermarkering zwart geel rood wit

Zones die werknemers kunnen blootstellen aan speciale fysieke gevaren of gezondheidsgevaren, gevaar door stoten tegen obstakels, door vallende voorwerpen of personen

Het juiste materiaal voor je vloertape

De zoektocht naar het juiste materiaal voor je vloertape is geen lachertje door het grote aanbod waaruit je kan kiezen. . Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met volgende factoren. 

1. Duurzaamheid

Rijden er dagelijks honderden heftrucks over de markering of passeren er uitsluitend voetgangers? De intensiteit waaraan de tape wordt blootgesteld zal hier alles bepalend zijn. ThoughStripe Max of verf zijn de ideale oplossing voor locaties met veel passage.

2. Gebruiksgemak

Vermijd dat je je vloermarkering verschillende keren opnieuw moet bevestigen omdat ze niet recht is geplaatst. Bij de keuze van de markering is het dan ook belangrijk om de tape of verf in één vloeiende rechte beweging aan te brengen. Polyester tape met coating rekt niet uit en is makkelijk aan te brengen. Verkies je verf als markering? Gebruik dan sjablonen om je markering doeltreffend en gemakkelijk aan te brengen.

3. Verwijderbaar

Voert je bedrijf vaak lean-verbeteringen aan, zoals het reorganiseren van voorzieningen en infrastructuur? Denk er dan aan om vloermarkering te kiezen die makkelijk te verwijderen is zonder dat er resten achterblijven of dat de vloer beschadigd. Vloermarkering gemaakt uit vinyl is hiervoor een perfecte oplossing. 

4. Vormen

Er bestaan verschillende vormen vloermarkering: pijlen, voetafdrukken, strepen, stippen, hoeken en veel anderen. Ga na welke vorm het beste bij je toepassing past. Hieronder geven we je graag enkele mogelijkheden in vormen en kleuren. Graag een andere vorm of kleur? Vraag het aan onze experts, zij helpen je graag verder.

Vloertape: toepassingen

Hieronder geven we je graag enkele mogelijke toepassingen met vloertape-en markering. De toepassingen hiervoor zijn eindeloos. Staat je oplossing er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We adviseren je graag in de keuze van de juiste vloermarkering.

Ontdek al onze vloertape en markering in onze webshop

ANTISLIPTAPE EN VORMEN

ANTISLIPTAPE EN VORMEN

FOTOLUMINESCENTE MARKERING

FOTOLUMINESCENTE MARKERING

TOUGHSTRIPE VLOERMARKERING

TOUGHSTRIPE VLOERMARKERING

3D VLOERMARKERING

3D VLOERMARKERING

Meer informatie

rond vloermarkering?