Werf- en weg signalisatie

WERF- EN WEG SIGNALISATIE

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Werf- en weg signalisatie

Op een werf of tijdens wegenwerken is er nood aan tijdelijke signalisatie. De werken kunnen namelijk het verkeer verstoren, maar ook een gevaar zijn voor arbeiders en passanten. Belangrijk dus om voldoende werf- en weg signalisatie aan te brengen die elkaar aanvullen en zo de efficiëntie van het verkeer, maar ook de veiligheid van iedereen bevordert.

De wet over het afbakenen van werven en wegen

Vanuit de wetgeving ben je verplicht om werfzones en wegenwerken met de grootste zorg af te bakenen en te voorzien van de juiste signalisatie.

De signalisatie en afbakening wordt bepaald per categorie. In totaal zijn er zes categorieën die verder ingedeeld worden naargelang de duur van de werken, hoeveel hinder ze veroorzaken en de maximale snelheid van het verkeer. Je moet dus goed weten onder welke categorie jouw werkzaamheden vallen.

Een typeschema inzake werfsignalisatie vind je hier per categorie:

  • Werken van 1ste categorie: werken op wegen > 90km/h
  • Werken van 2de categorie: werken op wegen > 50 km/h en ≤ 90km/h
  • Werken van 3de categorie: werken op wegen ≤ 50 km/h
  • Werken van 4de categorie: werken buiten de rijbaan, maar hinderlijk/gevaarlijk voor zwakke weggebruikers
  • Werken van 5de categorie: werken die slechts overdag plaats vinden en die duidelijk te zien zijn over een afstand van 200m
  • Werken van 6de categorie: mobiele werken met een relatief lage verplaatsingssnelheid of veelvuldig stilstaan en met slecht kortstondige hinder.

Tijdens de volledige werken moet je signalisatie volledig zuiver en in stand gehouden worden zodat deze voor de weggebruiker identificeerbaar blijft.

Ontdek al onze werf- en weg signalisatie in onze webshop

VERKEERSBORDEN

VERKEERSBORDEN

AFBAKENINGSPALEN

AFBAKENINGSPALEN

BAKENS

BAKENS

SEPERATOREN

SEPERATOREN

KEGELS

KEGELS

VERKEERSLICHTEN

VERKEERSLICHTEN

Op zoek naar een

oplossing op maat?