Creatief met wegmarkering en verkeersborden, of toch beter niet?

Vreemde wegmarkeringen heb je ongetwijfeld al eens gezien, maar ben je ook al ludieke verkeersborden tegengekomen? In onderstaand artikel vind je een aantal voorbeelden van deze twee topics.

Wegmarkering: soms loopt het niet van een leien dakje

Wegmarkering aanbrengen op de openbare weg of op je bedrijfsterrein? Af en toe kom je vreemde wegmarkering tegen. Iedereen heeft het wel al gezien: scheve lijnen op de weg, dubbele markering of gewoon onduidelijke markering. Dit zorgt voor onveilig verkeer.

Onderstaande foto is getrokken in Denderleeuw in de spoorweglaan. Zoals je ziet is dit een zeer vreemde wegmarkering. Het blijkt dus dat de nieuwe markering al geverfd is, maar de oude nog verwijderd moet worden.

Ook dit kromme en smalle fietspad aan de Nieuwpoortsesteenweg maakt vele fietsers ontevreden. Het fietspad is volgens hun zeker nog niet klaar en moet opnieuw geschilderd worden.

Hieronder vind je nog enkele voorbeelden waarbij het aanbrengen van de wegmarkering niet volgens plan verliep.

Bekladde verkeersborden: vandalisme of kunst ?

Ook bij bekladde verkeersborden moet je soms tweemaal kijken om de betekenis te ontcijferen. In het straatbeeld kom je heel wat bekladde verkeerborden tegen. Borden volgeplakt met stickers of graffiti, maar af en toe zitten er ook creatieve exemplaren bij.
Zo ook de borden hieronder in Aalst. Een onbekende schilderde figuurtjes op verkeersborden, wat voor leuke en grappige situaties zorgt. 

 

Het gebeurt niet enkel in Aalst, maar ook in Lokeren.

In vergelijking met bovenstaande ‘street art’ borden zie je ook heel wat minder mooie bekladde borden langs de weg. Vaak zijn ze deels of volledig beklad met graffiti waardoor de signalisatie niet meer duidelijk is en het voor onveilige situaties zorgt.

Of het nu ‘street art’ borden of bekladde borden zijn: volgens de wetgeving mag het niet. Je kan hierbij een celstraf of een gasboete krijgen. Vandalisme is dus geen kunst, maar strafbaar.

Het is heel belangrijk dat de wegmarkeringen en verkeersborden duidelijk en niet beschadigd zijn om het verkeer veilig en vlot te laten verlopen.
Scheve wegmarkering voorkomen op jouw bedrijfsterrein?
Schakel een expert in die jou hierbij helpt.

Contacteer ons vrijblijvend voor verkeersborden, infoborden, belijning of één van onze talrijke veiligheidsoplossingen.

 

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.