Geslaagde Safety Battle van A-Safe

In Fabriek Logistiek naast de E40 vond op 22 juni de 2de ‘Safety Battle’ van A-Safe plaats. Het event heeft tot doel om de veiligheid van heftruckchauffeurs onder de aandacht te brengen en om de ‘Beste en veiligste heftruckchauffeur van Oost-Vlaanderen’ te vinden. In 2022 werden immers meer dan 1500 ongevallen met heftrucks vastgesteld (cijfers Liantis) en daar moet verandering in komen. De deelnemers moesten op tijd een parcours tussen de herkenbare, gele barrières van A-safe afleggen en een basketbal met de heftruckvorken in een ring laten vallen. Aan de hand van een checklist van VDAB werden zij beoordeeld op hun rijskills, snelheid en veilige uitvoering, waarna ze nog onderworpen werden aan een kennistest.

Goossaert als trotse partner voor LED-projectie

Wij hadden de eer om deze editie partner te worden van dit event en zorgden voor een duidelijke en veilige start met onze dynamisch LED-projectie. Bij het aankomen werd de heftruckchauffeur toegang verleend om door te gaan, nadien verscheen het waarschuwingssymbool om aan te geven dat er zich een heftruck op het terrein bevindt. Zo zijn alle andere medewerkers die passeren meteen op de hoogte van het gevaar, verhogen we de veiligheid op het bedrijfsterrein en vermijden we mogelijke incidenten. Met een LED lijnprojector zorgden we bovendien nog voor een geprojecteerde startlijn.

Benieuwd hoe LED-projectie binnen jouw bedrijf kan helpen? Bekijk onze oplossingen via onderstaande knop! 

De beste heftruckchauffeur van Oost-Vlaanderen is van ons!

Op het einde van de dag kreeg onze Logistics Coordinator Siam Cannaert nog een aangename verrassing. Het legde de testen het beste af en mag zich nu ‘Beste heftruckchauffeur van Oost-Vlaanderen’ noemen, proficiat Siam! Wij zouden Goossaert uiteraard niet zijn zonder veiligheid hoog in het vaandel te dragen. Wist je bijvoorbeeld dat bijna elke werknemer bij ons ook een preventieadviseur is? Enkele niveau 3, enkele niveau 2 en enkele zelfs niveau 1! We vinden het uiterst belangrijk om experts te zijn in veiligheid en efficiëntie om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen bij hun eigen veiligheidsuitdagingen.

Jouw werknemers inschrijven voor de volgende Safety Battle?

Een Safety Battle is een uitstekende manier om de rijskills van je heftruckchauffeurs te challengen. Daarnaast kan het ook het belang van veiligheid in jouw bedrijf extra in de picture plaatsen.
Heb je het al warm gekregen en neem je graag deel aan de volgende Safety Battle? Wij broeden alvast op een nieuwe editie na de zomer. Laat je gegevens achter via onderstaand invulformulier en we houden je graag op de hoogte van de volgende editie! 

    captcha
    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in

    Blijf op de hoogte van
    onze tips en tricks.