Checklist: Is jouw bedrijf klaar voor de zomermaanden?

De zomermaanden en het bouwverlof zijn vaak een uitdagende periode voor bedrijven. Het is de tijd waarin veel bedrijven herstellings- en onderhoudswerken plannen en een grote opkuis houden. In deze blogpost vind je een handige checklist om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf klaar is voor de zomer en voor een geslaagde heropstart na de vakantie. Bovendien laten we zien hoe de producten van Goossaert kunnen bijdragen aan het succes en de groei van uw onderneming. Met aandacht voor veiligheid, efficiëntie en optimale communicatie, kunt u met vertrouwen de vakantie in.

1. Plan herstellings- en onderhoudswerken op voorhand in

Het plannen van herstellingswerken en onderhoud is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw faciliteiten in topconditie blijven. Maak gebruik van deze periode van verminderde activiteit om eventuele schade te herstellen en preventief onderhoud uit te voeren. Verlies daarbij zeker de veiligheid van je maintenance team niet uit het oog. Zijn alle instructies duidelijk? Weet iedereen, ook externe aannemers, wat er door welke leiding stroomt en wat de gevaren kunnen zijn? Zijn de nodige tools voorhanden om gevaarlijke energiebronnen uit te schakelen tijdens de werken? De invoering van een Lockout-Tagout programma kan je helpen om het risico van ongelukken tijdens onderhoud te minimaliseren.

Goossaert kan je helpen met de nodige vergrendelingstools en tags, leidingmerkers, maar ook met de setup van LOTO en de opleiding van jouw mensen. Inventariseer je vergrendelingstools en bestel tijdig de ontbrekende zaken. Zo verzeker je dat de werken in alle veiligheid kunnen plaatsvinden en iedereen zorgeloos en gezond en wel van de vakantie kan genieten.

2. Labelprinters: check tijdig de voorraad labels & inktlinten

Identificatie van producten of goederen is in vele sectoren cruciaal. Door de afwezigheid van collega’s die instaan voor de aankoop in combinatie met vakantie bij leveranciers en fabrikanten, kan de levertermijn van inktlinten en labels langer zijn dan normaal. Hou hier dus zeker rekening mee. Controleer dus best in de loop van juni of de voorraad printer consumables voldoende is om de zomer te overbruggen.  Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de opstart en kan er probleemloos doorgewerkt worden.

Goossaert voorziet permanentie tijdens de zomer, om jou hierin maximaal te ontzorgen en de levertijden zo kort mogelijk te houden. Veiligheid en efficiëntie nemen immers geen vakantie.

3. Zorg voor veiligheid & efficiëntie op bedrijfsterreinen en werkplekken

Veiligheid is altijd een prioriteit, vooral op bedrijfsterreinen en werkplekken. In de zomer komen soms externen of jobstudenten jouw teams tijdelijk versterken. Personen die niet altijd alle risico’s op de site correct kunnen inschatten. Neem de nodige maatregelen om een veilige werkomgeving te garanderen. Ruim de werkposten op en verwijder eventuele potentieel gevaarlijke en onnodige objecten.  Een opgeruimde werkplek verhoogt bovendien de efficiëntie en de concentratie. Sluit putten en sleuven en andere gevaarlijke zones af en zorg voor een goede afsluiting en bescherming van de werfzone door middel van duidelijke signalisatie.

Goossaert heeft een ruim aanbod om je hierin volledig te ontzorgen. Van een ruim gamma werfsignalisatie, tot schaduwborden op maat in de huisstijl van jouw bedrijf.

4. Check de wayfinding en signalisatie op jouw terrein

De zomermaanden zijn een uitstekend moment om de signalisatie en wayfinding op jouw terrein te controleren en waar nodig op punt te zetten. Het kan helpen om bezoekers en medewerkers gemakkelijk door uw faciliteiten te navigeren en de efficiëntie te verhogen. Neem even de tijd om de signalisatie op jouw site te inspecteren.  Zijn alle borden in goede staat?  Klopt de signalisatie nog in functie van de productie- en goederenflow?

Goossaert biedt een breed scala aan signalisatieoplossingen, waaronder borden, markeringen en pictogrammen. Deze producten zijn duurzaam en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Investeer in effectieve signalisatie en verbeter de algemene ervaring van mensen die uw bedrijf bezoeken.

5. Periodieke inspecties

De zomermaanden zijn handig om bepaalde tools en arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen, die onderworpen zijn aan periodieke controle, grondig te checken of te laten inspecteren. Veiligheidsharnassen, tools die anders constant in gebruik zijn of zich in servicewagens bevinden kan je nu binnen laten komen voor controle. Een tag op de gecontroleerde items geeft duidelijk aan dat het toestel veilig is voor gebruik. Ook afgekeurde zaken kan je markeren zodat ze niet ongewenst terug meegenomen en gebruikt worden.

Als Brady Gold partner kan je bij Goossaert terecht voor een ruim gamma aan inspectietags. Met deze tags maak je op een snelle en efficiënte manier duidelijk aan de gebruikers dat een controle uitgevoerd werd en het materiaal veilig is voor gebruik.

Conclusie

Met de zomermaanden in aantocht en de vakantie voor de deur, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw bedrijf goed is voorbereid. Met behulp van deze checklist, waarbij veiligheid, efficiëntie en communicatie centraal staan, kunt u uw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen. Ontdek de producten van Goossaert die perfect aansluiten bij uw behoeften en maak gebruik van onze producten en diensten om de zomermaanden soepel door te komen en succesvol te starten na het verlof. Investeer in uw bedrijf en zet de eerste stap naar een productieve zomer.

Het Goossaert team wenst jullie alvast een zorgeloze en veilige vakantie toe!

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.