Keuringstickers: alle soorten op een rijtje

Keuringsticker

Wat zijn keuringstickers nu eigenlijk precies? Waarvoor gebruik je ze? En welke soorten bestaan er?
Het antwoord op al deze vragen geven we je in onderstaand artikel.

Wat zijn vervaldag labels?

Vervaldag labels of keuringstickers zijn labels die je gebruikt bij apparaten die regelmatige inspectie of onderhoud vereisen. Zoals bijvoorbeeld een brandblusser, ladder, machine, etc.

Je hebt verschillende soorten vervaldag labels. Ze hebben allemaal eenzelfde algemene functie: het aanduiden van een specifieke datum waarop een actie is vereist. Dit kan het opnieuw kalibreren zijn, de volgende inspectie of controle, maar ook de vervaldag van het artikel zijn.

Soorten vervaldag labels

Keuringstickers op de markt vind je in verschillende soorten materialen en vormen.
Hieronder geven we je een kort overzicht.

Rechthoekige en ronde vervaldag labels

De functie van rechthoekige en ronde labels is hetzelfde. Beide type labels gebruik je om de vervaldag van een artikel aan te duiden. Afhankelijk van het toestel waarop het label terecht komt, past een rond of rechthoekig label beter.

 

Vervaldag labels in vinyl en polyester

Vinyl labels zijn de meest voorkomende labels. Ze hebben een levensduur van drie tot vijf jaar. Doordat ze UV- en weerbestendig zijn, zijn ze ideaal geschikt om buiten te plaatsen.

Polyester labels zijn dan weer de oplossing voor veeleisende omgevingen. Ze zijn bestand tegen zeer hoge temperaturen, scheuren, hebben een hoge kleefkracht en krimpen niet na verloop van tijd. De uitstraling van het label blijft dus zuiver.

Fraudebestendige vervaldag labels

Deze dienen ter bescherming tegen productvervalsing, misbruik en diefstal. De fraudebestendige labels maken het heel lastig of onmogelijk om een label te verwijderen zonder sporen na te laten, zoals in het voorbeeld hieronder. Ze zijn bestand tegen brandstoffen, wrijving, lage temperaturen, etc.

De priktang

Dit apparaat is belangrijk om de vervaldatum aan te duiden op de vervaldag labels. Dit doe je door een rond, driehoekig of vierkantig gaatje te prikken in de maand waarin de keuring van het apparaat vervalt. Een priktang prikt door een label tot 1,5 mm dik en is gemaakt van hoogwaardig staal.

Verschillende inspecties

Tot slot is er voor elk soort inspectie nog een specifiek label. Hieronder vind je een kort overzicht.
Wil je het volledige overzicht raadplegen?
Bezoek onze webshop of doorblader onze brochure.

De meeste van deze keuringstickers zijn afneembaar vanaf 25 kaarten.
Fraudebestendige labels kan je ook per kaart afnemen.

Liever een gepersonaliseerd label met jouw logo? Geen probleem.
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.