Onderhoudswerken: hangsloten per toepassing

Lockout tagout tryout hangsloten

Er zijn veel verschillende hangsloten en nog meer toepassingsmogelijkheden. 

Maar welk hangslot is nu het meest geschikt voor jou?
Laat ons je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welk soort hangslot je precies kiest voor uw Lockout / Tagout procedure, hangt af van verschillende factoren zoals de werkomgeving, het soort machine waaraan gewerkt moet worden, of de gewenste weerstand.

Nylon hangsloten

Nylon veiligheidshangsloten zijn de ultieme sloten voor al jouw veiligheids- en beveiligingsbehoeften. De unieke cilinder is geïsoleerd om de gebruikers te beschermen tegen schokken bij het insteken van de sleutel en biedt dankzij zijn precisievorm met 6 stiften meer unieke sleutelvarianten en een betere beveiliging tegen manipulatie. Het speciale paracentrische sleutelprofiel zorgt voor optimale beveiliging en de speciale structuur verhindert dat de sleutel uit het slot kan worden verwijderd voor het hangslot gesloten is. 

Deze sloten zijn compact, licht en bijzonder goed bestand tegen stoten, extreme temperaturen, chemicaliën en corrosie. De niet-geleidende en vonkvrije behuizing heeft een geribbelde structuur voor een betere grip en manipulatie. Deze hangsloten hebben als extra voordeel dat ze volledig elektrisch bestand zijn. De plastic beugel onderbreekt namelijk de elektrische stroom van de beugel naar de sleutel.

Aluminium hangsloten

Hangsloten van aluminium zijn breed inzetbaar. Ze zijn handzaam, licht en beveiligen betrouwbaar. Aluminium hangsloten zijn licht en ideaal voor de beveiliging van machines, installaties, deuren, kasten of werkkisten. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren waardoor een kleurcodering mogelijk is om de verschillende werkplekken, medewerkers of verantwoordelijkheden van elkaar te onderscheiden.

Gelamineerde stalen hangsloten

Stalen hangsloten zijn vervaardigd in versterkt gelamineerd staal zodat ze bestand zijn tegen extreem fysiek geweld, en zijn voorzien van een beugel in gehard staal die hen moeilijk door te knippen maakt. De lagen van de behuizing zijn afzonderlijk gecoat voor een superieure roestvastheid. De cilinder met 5 stiften biedt meer unieke sleutelvarianten en is beter beveiligd tegen manipulatie dan conventionele sloten met 4 stiften. 

Gekleurde stootbandjes zorgen voor identificatie en bescherming en ook gepersonaliseerde labeling is mogelijk. Hangsloten zijn Keyed Different verkrijgbaar. Sleutelblokkering is voorzien (sleutel kan niet uit het slot worden verwijderd voor het hangslot goed gesloten is) en andere sleutelsystemen en registratie zijn mogelijk. Vergrendelingslabels worden afzonderlijk verkocht.

Blijf op de hoogte van

onze tips en tricks.