Identificatielabels

IDENTIFICATIELABELS

Het correct identificeren van kabels, assets, componenten en producten heeft een grote invloed op de efficiëntie van je bedrijf. 
Met deze vijf stappen vind je eenvoudig het label of etiket dat bij jouw toepassing past. Maar graag geven we je hier een overzicht van alle soorten labels en etiketten voor professionele identificatie.

  1. Draad-en kabel labels
  2. Elektrische labels
  3. Laboratoriumlabels
  4. Printplaat labels
  5. Inspectie-en voorraadlabels
  6. Veiligheidslabels
  7. Fraudebestendige labels
  8. Verpakking labels
  9. Temperatuur labels
  10. Wateroplosbare labels

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen.
We helpen je in de keuze van het geschikte label voor jouw toepassing en omgevingsomstandigheden.

1. Draad-en kabel labels

Bekijk hieronder alle oplossingen voor het identificeren van jouw draden en kabels.
Of download meteen onze brochure.

Wikkellabels

Wikkellabels zijn zoals het woord het zelf al zegt etiketten die je rond kabels en draden wikkelt. Ze bestaan uit een gekleurd en transparant gedeelte. Op het gekleurd gedeelte print je jouw codering. Het transparante gedeelte zorgt ervoor dat je label bestand is tegen extreme temperaturen, chemicaliën en brandstof.
Wikkellabels zijn bestand tegen wrijving, vervaging en geschikt voor permanente of tijdelijke identificatie.

wikkellabel
kabelvlaggetjes

Kabelvlaggetjes

Het gebruik van kabelvlaggetjes wordt aanbevolen wanneer je meer informatie of een barcode op het label moet weergeven.
Er bestaan vlaglabels zoals de voorgeformatteerde kabelvlaggetjes in nylonweefsel die langs de twee zijden bedrukt worden. Vlaglabels uit polypropyleen zijn dan weer een uitstekende oplossing voor het identificeren van glasvezelkabels.

Kabeltags

Voor het identificeren van dikkere kabels of kabelbundels zijn kabeltags een geschikte oplossing. Deze tags bevestig je makkelijk met een kabelbinder en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.
Kabeltags zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen, oplosmiddelen en scheurbestendig.

kabeltags
krimpkousen

Krimpkousen

Krimpkousen zijn enkel geschikt voor kabels en draden die nog niet zijn aangesloten. Ze worden namelijk over de kabel of draad heen geschoven waarna ze met hitte in positie gefixeerd worden. Hou rekening bij de keuze van je krimpkous dat deze tweemaal de hoogte van de kabeldiameter moet hebben voor een correcte bevestiging.

Dragers en inserts

Deze oplossing is een geschikt alternatief wanneer je geen krimpkousen of zelfklevende labels wil gebruiken. Net zoals bij krimpkousen schuif je de insert over de kabel of draad die nog niet is aangesloten. De positie kan je steeds aanpassen, ook nadat de kabel is aangesloten. Dragers en inserts worden ook wel verharde merkers genoemd.

dragers en inserts

2. Elektrische labels

Bekijk hieronder alle labels voor het identificeren van industriële, elektronische en elektrische toepassingen
Of download meteen onze brochure.

aansluitklemmen en schakelkasten

Aansluitklemmen en schakelkasten

Vandaag de dag zien we dat er voor de identificatie van aansluitklemmen en schakelkasten nog vaak voorbedrukte clips gebruikt worden. Een alternatief hiervoor zijn etiketten die je op een blanco clip of direct op de aansluitklem bevestigt. Dit verlaagt de kosten en verhoogt de efficiëntie. Je hoeft namelijk geen grote voorraad van voorbedrukte clips aan te leggen.

Rails & drukknoppen

Gegraveerde en geplotte plaatjes voor de identificatie van drukknoppen, elektrische componenten, kasten, patchpanelen, etc moet je vaak tijdig vooraf bestellen. Een efficiëntere oplossing zijn EPREP-labels (Engraved Plate REPlacement labels). Deze print je zelf ter plaatse waardoor je het identificatieproces van drukknoppen en elektrische componenten terug in handen neemt.

drukknoppen
patchpanelen en contactdozen

Patchpanelen en contactdozen

Patchpanelen en contactdozen worden vaak nog met balpen geïdentificeerd. Deze identificatie is de eerste weken en maanden nog zichtbaar, maar na verloop van tijd vervaagt dit. Om dit te vermijden is een geprint label een goede oplossing. Er bestaan verschillende soorten labels voor de identificatie van data- en telecomapparatuur. We helpen je graag verder in de keuze van het juiste etiket voor jouw toepassing.

3. Laboratoriumlabels

Bekijk hieronder alle labels voor laboratoriumidentificatie.
Of download meteen onze brochure.

Kolven, flesjes, rietjes, staafjes en buisjes

Stalen identificeren met een label specifiek uitgekozen voor jouw toepassing zorgt ervoor dat je label steeds leesbaar blijft, niet vervaagt, uitveegt of loskomt. Zelfs na blootstelling aan extreme temperaturen zoals in een vriezer of autoclaaf, maar ook na blootstelling aan chemicaliën en vloeibare stikstof. Ook zijn deze labels bestand tegen agressieve solventen zoals ethanol, DMSO en xyleen die vaak in laboratoria worden gebruikt.

kolven, flesjes, rietjes, staafjes en buizen
cryo lab labels

Cryostalen

Laboratoriumstalen voor cryo-opslag moet je zowel op kamertemperatuur als op vriestemperatuur kunnen identificeren en labelen. De FreezerBondz™-labels zijn hiervoor specifiek ontworpen. Je kan dit etiket zowel op kamertemperatuur als op een bevroren staal aanbrengen.  

Objectglaasjes

Voor het identificeren van objectglaasjes werd de StainerBondz™-labels specifiek ontwikkeld. Deze etiketten zijn bestand tegen de agressieve chemicaliën die bij het kleuringsproces van objectglaasjes gebruikt worden. Na blootstelling aan temperaturen van –80 °C tot 121 °C en onder H&E kleuringsprocessen blijven de labels kleven en zichtbaar.

objectglaasjes

Heb je graag meer informatie over laboratoriumidentificatie? Onze experts geven je graag meer uitleg over alle mogelijke toepassingen. Ben je op zoek naar een oplossing voor een specifieke uitdaging? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zoeken hier graag een oplossing voor.

4. Printplaat labels

Bekijk hieronder alle labels voor het identificeren van printplaten.
Of download meteen onze brochure.

Printplaat

Labels voor printplaten

Wist je dat een klein label op een component of printplaat jouw productieproces kan verbeteren? Door het identificeren van printplaten heb je een nauwkeuriger overzicht van grondstoffen en afgewerkte goederen. Labels voor printplaten kunnen automatisch aangebracht worden wat voor een verhoogde kostenefficiëntie zorgt.

Inspectiepijlen-en stippen

Wanneer er bepaalde zones opnieuw bewerkt moeten worden van je printplaat is het handig dat je deze op een eenvoudige manier kan aanduiden. Dit kan met inspectiepijlen gemaakt uit vinylweefsel. Deze hebben een goede hechting, maar kan je gemakkelijk verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Inspectiepijlen bestaan in verschillende vormen zoals stippen en pijlen, maar ook in verschillende kleuren.

inspectiepijlen-en-stippen

Heb je graag hulp bij het kiezen van het juiste label voor jouw printplaten?
Onze experts helpen je graag verder.

5. Inspectie-en voorraadlabels

Bekijk hieronder alle labels voor logistieke- en kalibratie identificatie.
Of download meteen onze brochure.

inspectielabels

Inspectielabels

Voor het onderhoud en reparatie van machines en apparatuur zijn inspectie tags een handel hulpmiddel. Hiermee duid je op een efficiënte manier aan wanneer het laatste onderhoud gebeurde of wanneer er een reparatie werd uitgevoerd. Ook wanneer machines zijn afgekeurd of terug naar de leverancier moeten kan je dit eenvoudig communiceren via tags. Op deze manier is het voor iedereen visueel duidelijk wanneer gereedschap of een machine afgekeurd, terug naar de leverancier moeten of een onderhoud moet krijgen.

Ook met kalibratielabels duid je vlot aan wanneer de machine voor het laatste gekeurd werd.

Voorraad labels

Om je voorraad goed te beheren kan je deze makkelijk identificeren met magnetische labels. Deze logistieke signalisatie breng je makkelijk aan op metalen oppervlakken zoals rekken en kasten. We beschikken over zowel voorgestanste cijfers en letters, maar ook blanco (her)beschrijfbare magnetische strips.

Logistieke signalisatie en identificatie

6. Veiligheidslabels

waarschuwingslabel

Waarschuwingslabels

Om een veilige werkomgeving te garanderen gebruik je best waarschuwingslabels. Hiermee visualiseer je het mogelijke gevaar voor medewerkers en bezoekers. Op bijvoorbeeld elektriciteitskasten vind je vaak het waarschuwingspictogram “PIC 307 Waarschuwing: elektrische spanning terug”.

Er bestaan heel wat verschillende soorten waarschuwingslabels. Heb je hier graag meer informatie over? Onze experts helpen je graag verder.

CLP/GHS labels

CLP en GHS pictogrammen zijn belangrijk wanneer je werkt met chemische stoffen of mengsels. Op deze producten ben je verplicht om de gevaren van deze stof aan te duiden met een rood-witte ruitvorm. Deze gevarensymbolen zijn ingedeeld in drie klassen: chemische/fysische gevaren, gezondheidsgevaren en milieugevaren.

clp ghs

7. Fraudebestendige labels

fraudebestendig label

Bescherm je producten tegen garantiefraude, vervalsing of diefstal met een fraudebestendig label. Wanneer iemand dit probeert te verwijderen zal dit label een patroon of tekst achterlaten op het oppervlak. Een andere mogelijkheid is dat dit etiket bij het verwijderen is kleine stukjes breekt waardoor je het zeer moeilijk kan verwijderen.

Om garantiefraude tegen te gaan voor bijvoorbeeld waterschade kan een waterindicatie label nuttig zijn. Dit label verkleurt van zodra het in contact komt met water.

8. Verpakking labels

Bij het versturen van pakketjes is het belangrijk om via labels mogelijke gevaren over de inhoud te communiceren. Wanneer je een pakketje verstuurd dat breekbaar is, lithium batterijen bevat of dat zeker droog bewaard moet blijven verduidelijk je dit best met een etiket.

In het distributiecentrum of de leverancier en ontvanger zien zo in één oogopslag of ze extra voorzichtig moeten zijn met jouw pakket.

verpakkingslabel

9. Temperatuur labels

Omkeerbaar temperatuurlabel

Onomkeerbare temperatuuraanduiding

Bij het transporteren van voedingsmiddelen is temperatuur van groot belang. Om er zeker van te zijn dat de voedingsmiddelen onder de juiste omstandigheden getransporteerd worden kan een temperatuur label interessant zijn. Dit etiket reageert namelijk op de temperatuur van het product. Van zodra het te warm wordt in een vrachtwagen toont dit label dit aan. Voor deze toepassing is het belangrijk dat je een label kiest dat niet terug naar zijn oorspronkelijke staat gaat. Zo zal dit label steeds de hoogst (of kouds) gemeten temperatuur aangeven.

Omkeerbare temperatuuraanduiding

Ook in de industrie zijn dit type labels enorm interessant. Ze geven je namelijk een indicatie van warmte of koude. Om te voorkomen dat je medewerkers zich verbranden kan je dit etiket op het oppervlak kleven. Dit label is wel omkeerbaar. Wanneer het toestel terug is afgekoeld zal dit etiket de juiste temperatuur ook aangeven.

Deze temperatuurindicatoren zijn een goedkope en makkelijke oplossing om warme en koude mee te weergeven.

omkeerbare temperatuuraanduiding

10. Wateroplosbare labels

wateroplosbare labels

Wateroplosbare labels zijn etiketten die zichzelf volledig binnen 30 seconden oplossen wanneer ze in contact komen met warm water. Ze laten geen resten achter en beschadigen het oppervlak niet. Deze zelfklevende labels breng je makkelijk aan en verlaagt het onderhoud van filters en afvoeren. In laboratoria, maar ook in ziekenhuizen is dit een interessante oplossing. Je bespaart er namelijk veel tijd mee doordat je niet langer handmatig de etiketten van bijvoorbeeld maaltijdborden moet afschrobben.

Labels op maat van jouw noden

Elk bedrijf is anders en heeft nood aan een ander type label.
Misschien dat het label dat jij nodig hebt in onze brochure met speciaal ontwikkelde labelmaterialen staat.
Hiernaast bieden we ook oplossingen aan voor het identificeren van auto-onderdelen of lucht- en ruimtevaart onderdelen.

Onze experts helpen je bij de zoektocht naar het juiste label.
Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste gesprek.

Ontdek al onze labels in de webshop

DRAAD- EN KABEL ETIKETTEN

DRAAD- EN KABEL ETIKETTEN

ELEKTRISCHE ETIKETTEN

ELEKTRISCHE ETIKETTEN

LABORATORIUM- ETIKETTEN

LABORATORIUM- ETIKETTEN

PRINTPLAAT ETIKETTEN

PRINTPLAAT ETIKETTEN

INSPECTIE- EN VOORRAAD- ETIKETTEN

INSPECTIE- EN VOORRAAD- ETIKETTEN

VEILIGHEIDS- ETIKETTEN

VEILIGHEIDS- ETIKETTEN

FRAUDEBESTENDIGE ETIKETTEN

FRAUDEBESTENDIGE ETIKETTEN

VERPAKKING ETIKETTEN

VERPAKKING ETIKETTEN

Graag hulp van

onze experts?