Labels voor signalisatie

LABELS VOOR SIGNALISATIE
Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Labels voor signalisatie

Met het juiste label heb je de ideale oplossing voor jouw toepassing. Helaas is die zoektocht niet altijd evident. Er bestaan namelijk miljoenen verschillende soorten labels. Goossaert helpt je in de zoektocht naar het label specifiek voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je graag een overzicht van alle etiketten per toepassing? Ontdek ze hier.

In vijf stappen naar jouw professionele label

Een label is veel meer dan enkel een label. Een professioneel etiket is opgebouwd uit vier basislagen, elk bestaand uit verschillend materiaal. De combinatie van deze materialen bepalen de eigenschappen van je etiket zoals onder andere de kleefkracht, scheurbestendigheid en Uv-bestendigheid. Lees hier meer over de opbouw en de technische kant van een etiket.

Om de zoektocht naar jouw ideale etiket te vergemakkelijken is het belangrijk om een goed beeld te hebben van het uiteindelijke doel. Dit kan dankzij de volgende 5 stappen:

Stap 1: Wat is het doel van je label ?

Waarschijnlijk weet je al waarvoor je een label wil gebruiken. Je wilt bijvoorbeeld etiketten gebruiken om kabels mee te identificeren, je magazijn mee in te richten of de veiligheid te verhogen met veiligheidssignalisatie

Maar misschien zijn er nog eisen waaraan je etiket moet voldoen? Denk hierbij aan de kleefkracht. In je magazijn is het interessant dat je alle etiketten makkelijk kan herpositioneren terwijl je voor je labostalen net labels wil die permanent blijven kleven.

Stap 2: In welke omgeving ga je jouw etiket gebruiken ?

Een etiket dat niet bestand is tegen de omgevingsfactoren zal nooit doen waarvoor hij gemaakt is. Daarom is dit een zeer cruciale factor om rekening mee te houden in je keuze. Wordt jouw label blootgesteld aan extreme temperaturen, chemicaliën, hoge wrijving of veel Uv-stralen? Ga dan in de eigenschappen van het materiaal na of ze hiervoor bestand zijn.

Ben je niet helemaal zeker?

Labels cryo

Stap 3: Eigenschappen van het oppervlak

Naast de omgeving is de ondergrond waarop je jouw etiket aanbrengt belangrijk voor de keuze van de kleefstof. Een ondergrond zoals roestvrij staal zal bijvoorbeeld een andere kleefstof vereisen dan glas of plastic.
Ook de eigenschap van de ondergrond zal bepalend zijn of je etiket blijft kleven of niet. Zo is er een verschil tussen gladde of ruwe oppervlakken, vlakke of gebogen en lage of hoge oppervlakte-energie.

labels voor extreme omstandigheden

Stap 4: Regelgeving

Vervolgens ga je na of jouw etiketten moeten voldoen aan wettelijke vereisten. Zo kan het zijn dat het label moet voldoen aan militaire of industriële specificaties zoals een verbod op chemische stoffen of het gebruik van niet ontvlambaar materiaal.

Stap 5: Printtechnologie

Tot slot is de printtechnologie de laatste factor waarmee je rekening moet houden. Je kan ervoor kiezen om jouw etiketten of veiligheidssignalisatie te laten printen of zelf te printen met een labelprinter. We helpen je graag in de keuze naar de juiste printer. In enkele stappen vind je hier de perfecte labelprinter.

Labelprinter

Ontdek alle labels in onze webshop

DRAAD- EN KABEL LABELS

DRAAD- EN KABEL LABELS

INSPECTIE EN VOORRAAD ETIKETTEN

INSPECTIE EN VOORRAAD ETIKETTEN

VEILIGHEIDSLABELS

VEILIGHEIDSLABELS

LEAN-/ 5S-LABELS

LEAN-/ 5S-LABELS

BARCODELABELS

BARCODELABELS

LABORATORIUM LABELS

LABORATORIUM LABELS

PRINTPLAAT LABELS

PRINTPLAAT LABELS

ELEKTRISCHE LABELS

ELEKTRISCHE LABELS

Graag persoonlijk

advies?