LED projectie

LED PROJECTIE

Goossaert > Oplossingen > Veiligheid > LED projectie

Signalisatie is van groot belang in elke werkomgeving. Wie in veiligheid investeert heeft het snel terugverdiend. Dit in de vorm van een verhoogde productiviteit. Werknemers voelen zich een stuk veiliger en weten dat ze gewaarschuwd worden bij mogelijk gevaar. Bovendien beperk je stilstanden die ongevallen met zich meebrengen.

Wanneer er een arbeidsongeval gebeurt dan zorgt dit ook voor veel administratie, bij een ernstig ongeval komt de inspectie bij je over de vloer, er is een mogelijkheid tot arbeidsverlet en dan zwijgen we nog over het infrastructureel en menselijk leed.

In totaal doen we 75% van al onze kennis op via visuele impulsen. Signalisatie blijft dus zeer belangrijk.
Industriële LED projectoren of Gobo projectors kunnen je boodschap extra in the spotlight plaatsen.

Enkele voordelen van signalisatie via Gobo projectie op een rijtje:

  • Geen slijtage van belijning of vloerstickers door heftruck verkeer
  • Geen tijdverlies door het vervangen van vloerstickers (verwijderen, ontvetten, kleven,…)
  • Ook geschikt voor oneffen, stoffige of vochtige vloeren
  • Waarschuwing bij effectief gevaar
LED projectie van zebrapad

Waarom dynamische LED signalisatie?

In veel bedrijven verzwakt na een tijdje de aandacht voor statische signalisatie. De eerste dagen en weken valt statische signalisatie op, maar hoe meer tijd er verstrijkt hoe minder dit zal opvallen. Na verloop van tijd worden we onbewust blind voor deze gevaar aanduiding.

Hiernaast gaan we ook onbewust heel wat informatie verwerken en selecteren. De elementen kleur, vorm en beweging zijn hierin bepalend. Statische signalisatie speelt enkel in op kleur en vorm. Dynamische LED signalisatie maakt ook gebruik van beweging. Dit is het meest belangrijke element in het onbewust selecteren en verwerken van informatie. In het dagdagelijks leven komen we dit vaak tegen. Denk maar aan de knipperlichten van de ambulance en brandweer, bij het transport van uitzonderlijk vervoer en bij spoorwegoverwegen.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat er ondanks de vele inspanningen toch snel blindheid of gewenning optreedt voor de aanwezige signalisatie.

Alis Visualization: industriële LED projectie met een plus

Alis Visualization is een ingenieus systeem voor de LED projectie van veiligheidspictogrammen. Door de projectie van het juiste pictogram, op de juiste plaats, maar vooral op het juiste moment, maximaliseer je de aandacht voor de geldende veiligheidsinstructies.

Dit systeem bestaan in twee versies:

  • Constante (24/7) LED projectie van veiligheidspictogrammen. Eventueel aangestuurd door een manuele schakelaar.
  • Dynamische LED projectie waarbij de projectoren aangestuurd worden door tal van sensoren. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers enkel een waarschuwing ontvangen wanneer er effectief een potentieel gevaar is.

Alis Vizualisation in de praktijk

Hoe vertaalt dit systeem zich nu in de praktijk? Graag geven we enkele voorbeelden van mogelijke oplossingen.

  • Dynamische projectie gestuurd door het intern verkeer van heftrucks. Er wordt standaard een zebrapad geprojecteerd, maar vanaf dat een heftruck zich in de buurt bevindt verandert deze projectie in een gevarensymbool. Hieronder kan je een video van deze toepassing bekijken.
  • Projectie van een veiligheidsperimeter voor het transport van hangende lasten. Standaard is er geen projectie, maar van zodra een rolbrug in werking wordt gesteld, projecteer het jouw gewenste signalisatie. Bekijk hieronder een voorbeeld van deze toepassing.
  • Statische Led signalisatie van het door u gewenste symbool. Bekijk hieronder een voorbeeld van deze toepassing.

In praktijk kan je dit systeem volledig afstemmen op jouw werkvloer. Onze experts komen graag vrijblijvend langs om jouw uitdaging te analyseren.

Bovendien maakt Alis Visualization deel uit van een groter systeem. Afhankelijk van jouw wensen en noden kan dit systeem verder uitgebreid worden met een anti-aanrijdingsysteem voor heftrucks en een volledige monitoring oplossing voor jouw intern verkeer.

Dit volledige systeem is geproduceerd in Europa, waardoor we je een lange levensduur en perfecte service kunnen garanderen.

Goossaert is exclusieve partner van Alis-Tech in België. We bieden je graag een vrijblijvende demonstratie aan.

Graag een vrijblijvende

demonstratie?