LED projectie

LED PROJECTIE

Signalisatie is van groot belang in elke werkomgeving. Wie in veiligheid investeert heeft het snel terugverdiend. Dit in de vorm van een verhoogde productiviteit. Werknemers voelen zich een stuk veiliger en weten dat ze gewaarschuwd worden bij mogelijk gevaar. Bovendien beperk je stilstanden die ongevallen met zich meebrengen.

Wanneer er een arbeidsongeval gebeurt dan zorgt dit ook voor veel administratie, bij een ernstig ongeval komt de inspectie bij je over de vloer, er is een mogelijkheid tot arbeidsverlet en dan zwijgen we nog over het infrastructureel en menselijk leed.

In totaal doen we 75% van al onze kennis op via visuele impulsen. Signalisatie blijft dus zeer belangrijk.
Industriële LED projectoren of Gobo projectors kunnen je boodschap extra in the spotlight plaatsen.

Voordelen van signalisatie via Gobo projectie en LED-projectie:

  • Geen slijtage van belijning of vloerstickers door heftruck verkeer
  • Geen tijdverlies door het vervangen van vloerstickers (verwijderen, ontvetten, kleven,…)
  • Ook geschikt voor oneffen, stoffige of vochtige vloeren
  • Waarschuwing bij effectief gevaar

Industriële LED projectie: de mogelijkheden

LED-projectie is een slimme oplossing voor het projecteren van veiligheidspictogrammen. Door de projectie van het juiste pictogram, op de juiste plaats, maar vooral op het juiste moment, maximaliseer je de aandacht voor de geldende veiligheidsinstructies.

De mogelijkheden met LED-projectie zijn eindeloos. Onze experts stellen jouw LED-projectie oplossing volledig af op de situatie bij jouw op de werkvloer. Toch zijn er een aantal standaard mogelijkheden.

1. LED-projectie bij bewegende lasten

Bij bijvoorbeeld rolbruggen kan je met behulp van LED-projectie een ronde, rechthoekige of in de lengte geprojecteerde veiligheidsperimeter projecteren. De diameter van het geprojecteerde symbool wordt gebaseerd op de grootte van de lading.

2. Projectie bij heftrucks

Het is mogelijk om LED-projectoren aan te sturen via verschillende sensoren. Dit ook via sensoren bevestigd op heftrucks. Bij het naderen van een heftruck, activeert de LED-projectie automatisch met het gewenste veiligheidspictogram. Het activeren van de projectoren is mogelijk door verschillende apparaten o.a. gates, sirenes, barrières, poorten, etc. De grootte en duur van het geprojecteerde pictogram bepalen we in samenspraak met jou als klant.

Wil je voor optimale veiligheid gaan?
Combineer deze oplossing dan met ons anti-aanrijding systeem.

LED projectie zebrapad

3. LED-projectie door sensoren

Sensoren die de bewegingsrichting en grootte van het object bepalen, activeren wel of net niet de projector. Zo kies je zelf voor welke objecten de projectie start bijvoorbeeld voetgangers en heftrucks. Deze veiligheidsoplossing is interessant op kruispunten. Zo kan de projector geactiveerd worden bij verkeer uit één of meerdere richtingen. Tot slot is de installatie in een parabolische spiegel ook mogelijk.

4. Vaste projectie van symbolen of boodschappen

Naast aangestuurde LED-projectie kan je ook voor vaste of non-stop projectie kiezen. Hierbij brandt de projectie 24/7. Wel is er de mogelijkheid om deze manueel via een schakelaar uit te schakelen.

Vaste projectie is interessant op oneffen, stoffige of natte vloeren waar belijning of vloermarkering met stickers en tape niet mogelijk is. Ook op plaatsen met veel heftruckverkeer is dit een interessante oplossing, aangezien de tape en verf snel beschadigd raakt door te intens verkeer.

5. Vaste projectie van lijnen en visuele afbakening

Net zoals bij de vaste projectie van symbolen en boodschappen is deze oplossing interessant op plaatsen waar belijning of vloermarkering met tape niet mogelijk is. Zo kan je toch voetgangers van voertuigen op een visuele manier scheiden. De grootte, vorm en kleur van de geprojecteerde lijnen bepalen we in samenspraak met jou als klant.

Waarom dynamische LED signalisatie?

In veel bedrijven verzwakt na een tijdje de aandacht voor statische signalisatie. De eerste dagen en weken valt statische signalisatie op, maar hoe meer tijd er verstrijkt hoe minder dit zal opvallen. Na verloop van tijd worden we onbewust blind voor deze gevaar aanduiding.

Hiernaast gaan we ook onbewust heel wat informatie verwerken en selecteren. De elementen kleur, vorm en beweging zijn hierin bepalend. Statische signalisatie speelt enkel in op kleur en vorm. Dynamische LED signalisatie maakt ook gebruik van beweging. Dit is het meest belangrijke element in het onbewust selecteren en verwerken van informatie. In het dagdagelijks leven komen we dit vaak tegen. Denk maar aan de knipperlichten van de ambulance en brandweer, bij het transport van uitzonderlijk vervoer en bij spoorwegoverwegen.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat er ondanks de vele inspanningen toch snel blindheid of gewenning optreedt voor de aanwezige signalisatie.

LED-projectie in de praktijk

We bespraken de standaard mogelijkheden al kort hierboven, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit systeem kan je volledig afstemmen op jouw situatie en omgeving. 

Wist je trouwens dat Goossaert exclusieve partner van Alis-Tech in België is? Bovendien vindt de volledige productie plaats in Europa, waardoor we je een lange levensduur en perfecte service garanderen.

Onze experts komen vrijblijvend langs voor een eerste analyse.
Contacteer ons vrijblijvend.

Graag een vrijblijvende

demonstratie?