Snel, conforme en drietalige CLP-etiketten printen

Snel, conforme en drietalige CLP-etiketten printen dankzij een aangepaste database en software

CLP etiketten D'Letteren

D’Ieteren bouwt aan een vlotte en duurzame mobiliteit voor iedereen. Sinds 1805 zijn ze uitgegroeid tot de grootste invoerder en verdeler van auto’s in België. D’leteren kan tot 800 producten opnieuw verpakken en etiketteren conform de GHS/CLP-regelgeving. Vanaf heden kunnen ze met behulp van drietalige etiketten hun klanten in België optimaal ondersteunen.

Uitdaging: Drietalige CLP-etikettering automatiseren

D’Ieteren herverpakt ongeveer 800 verschillende producten in verschillende volumes. Deze moeten voldoen aan de EU-wetgeving betreffende de indeling, etikettering en verpakking van gevaarlijke stoffen.

Ze wouden de CLP of GHS-etiketten in de drie officiële talen van het land weergeven. Hierdoor ondersteunen ze hun klanten in België optimaal.

Oplossing: op maat geprogrammeerde database met automatisch afdrukken van labels

Momenteel liet de software het niet toe om meer dan twee talen op één etiket te weergeven. Om dit probleem op te lossen moest de software aangepast worden.

De bestaande CLP database en software van onze partner Brady werd vervolgens gereorganiseerd. Om volledig conforme CLP-labels in drie talen te printen werd de software herschreven.
Hiernaast werden er ook vier BBP12 labelprinters geïnstalleerd. Vervolgens koppelden we deze aan twee workstations. Hierdoor druk je labels meteen in de juiste afmeting en formaat.

D’letteren heeft zelf toegang tot de volledig beveiligde back-office. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk CLP-labels toevoegen, verwijderen, of bewerken.

Resultaat: Snel, conform en drietalig CLP-etiketten printen

Dankzij de aangepaste database, labelprintersoftware en de vier BBP12 labelpriners kan D’leteren nu snel producten opnieuw verpakken en labelen met etiketten die volledig conform de GHS/CLP-regelgeving zijn.

Elk label bevat de officiële CLP-waarschuwingen in het Nederlands, Frans en Duits. Zo ondersteunt D’leteren hun klanten verder doordat de productinformatie onmiddellijk ter beschikking staat van de klant in hun eigen taal.

Deze realisatie

binnenkort bij jou?

Deze realisaties vind je misschien ook interessant: