LED-bord met “aantal dagen zonder ongeval”-teller

LED-bord met "aantal dagen zonder ongeval"-teller

La Lorraine bord

La Lorraine Bakery Group (LLBG) is een 100 procent Belgische familiale onderneming actief in de Europese maalderij- en bakkerijsector. Elke dag produceren en verkopen bijna 4.000 enthousiaste medewerkers hoogwaardige bakkerijproducten aan consumenten, supermarkten en de cateringbranche.

In 2012 werd het bedrijf uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. La Lorraine heeft vijf Europese productiesites die zich op de diepgevroren bake-off producten focussen. 

Klantengetuigenis

In België is dat de productiesite in Erpe-Mere. De zeven andere productiesites in België richten zich voornamelijk op de dagverse producten.

De productiesite in Erpe-Mere bestaat intussen 30 jaar en heeft zich ontwikkeld tot dé specialist van de productie van stokbroden, keizerpistolets en bladerdeeg. 

Groei en investeringen

Sebastian Vermeulen is plant manager en verantwoordelijk voor de productiesite in Erpe-Mere. Als plant manager vervult hij verschillende taken:

“We waken onder andere over het welzijn en de veiligheid van de werknemers. We zorgen er ook voor dat de best mogelijke producten op zo’n efficiënt mogelijke manier kunnen worden geproduceerd.”

La Lorraine Bakery Group is sterk gegroeid de voorbije jaren. Er zijn grootschalige investerings-projecten noodzakelijk om die groei te ondersteunen. “Zo is er 5 jaar geleden een hoogbouwmagazijn voor diepvriesopslag bijgebouwd in Erpe-Mere. Daarin kunnen nu meer dan 26.000 paletten in een zuurstofarme omgeving worden opgeslagen,” vertelt Sebastian Vermeulen. 

“Tot nu toe zijn het voornamelijk logistieke investeringen geweest, maar ze hebben hun impact al laten voelen in de werkomgeving: het is moderner, overzichtelijker, er is meer rust voor de werknemers, maar het is vooral veiliger.”

Signalisatie in en rond de productiesite

La Lorraine Bakery Group werkt samen met Goossaert voor de signalisatie in en rond de site: bewegwijzering, identificatieborden voor de productielijnen, evacuatieplannen, gepersonaliseerde vlaggen en belijning. “Een van de belangrijkste investeringen in de signalisatie is een groot LED-bord dat het aantal dagen sinds het laatste ongeval bijhoudt,” zegt Sebastian Vermeulen. 

“Er is wel wat tijd over dat project gegaan, we zijn ook enkele keren van gedacht gewisseld. Goossaert heeft daarbij wel goed advies gegeven en actief meegedacht. Het formaat en de locatie zijn zeer goed gekozen en de lay-out is trouw aan onze huisstijl. Het draagt actief bij aan het bewustzijn van de werknemers én bezoekers dat veiligheid echt voorop staat bij ons.”

Maatwerkprojecten

“De samenwerking met Goossaert verloopt vlot. Het zijn steeds maatwerkprojecten geweest dus er gaat wel wat tijd over: elke beslissing is belangrijk dus alles moet op voorhand goed besproken worden. De nodige input en actief meedenken is absoluut cruciaal om alles goed te laten verlopen. Het maatwerk moet correct gebeuren, maar het moet ook snel genoeg gemaakt worden. Het is belangrijk om die balans te vinden. Tot nu toe is dit altijd aardig gelukt,” besluit hij.

Deze realisatie
binnenkort bij jou?