Volvo: optimalisatie van het verkeersplan met verlichte pylonen

Verkeersplan optimaliseren

Way finding realisatie Volvo door Goossaert

Bij het leveren en ophalen van goederen is tijd een belangrijk element. Vaak is er op voorhand een vast tijdslot bepaald waarin je goederen mag ophalen of mag leveren. Wanneer leveranciers of aannemers vervolgens de weg naar jouw bedrijf niet vinden of verschillende keren verkeerd rijden raakt de planning al snel in de war.

Met goede verkeerssignalisatie vermijd je dit probleem.

Uitdaging: Optimalisatie verkeersplan

Volvo wou graag hun verkeersplan op het industrieterrein verhogen zodat leveranciers, aannemers en bezoekers vlot de weg naar de juiste gate ingang vinden.

Oplossing: pylonen in de huisstijl met LED verlichting

Bij het leveren of afhalen van goederen is het belangrijk om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Wanneer een leverancier de weg bijvoorbeeld niet makkelijk vindt of verkeerd rijdt, gaat er kostbare tijd verloren. Hier bovenop kan het de planning voor de rest van de dag of zelfs week in de war sturen waardoor er chaos optreedt bij het leveren en afhalen van goederen.

Om dit te vermijden gingen we op zoek naar een oplossing die voldeed aan de vraag van de klant. De verkeerssignalisatie moest zowel zichtbaar zijn voor automobilisten als voor vrachtwagenbestuurders. Aangezien bestuurders van vrachtwagens veel hoger zitten dan automobilisten, is de hoogte van de signalisatie een belangrijk element om rekening mee te houden.

Hier bovenop komen vrachtwagens en auto’s vanuit verschillende richtingen het industriepark en bedrijfsterrein opgereden. De signalisatie moet dan ook langs elke richting zichtbaar zijn. Een standaard informatiebord is slechts langs één of twee zijden zichtbaar waardoor dit geen ideale oplossing zou zijn.

Onze experts ontwierpen daarop een pyloon die langs vier zijden zichtbaar is en zowel door automobilisten als vrachtwagenbestuurder wordt opgemerkt. Ook bij slecht weer of in het donker blijft de signalisatie dankzij de LED verlichting zichtbaar.

In totaal produceerden we vier pylonen in ons atelier conform de huisstijl van Volvo, die we vervolgens op hun bedrijfsterrein plaatsten.

Deze realisatie
binnenkort bij jou?