Veilig verkeer op je parking

Veilige parking

Hoe leid ik het verkeer op mijn parking in goede banen?

Je wenst je parking te organiseren op een manier dat iedereen goed weet wat de regels zijn en dat alles veilig verloopt. Jouw bezoekers wensen immers zekerheid over de veiligheid van hun wagen. Afzetpalen, belijning op het parkeerterrein, drempels, spiegels, parkeerbeugels, veiligheidscamera’s, slagbomen kunnen hierbij interessant zijn.

Eerst en vooral: hoe zien jouw bezoekers waar zij kunnen parkeren? Plaats een duidelijk bord om aan te duiden waar de parking is. Je kan er ook voor opteren een signalisatiebord te plaatsen met verschillende informatie op: de parking van jouw bedrijf (logo en firmanaam) biedt aan x aantal wagens plaats en staat onder cameratoezicht bijvoorbeeld.

Dat brengt ons bij de volgende vraag die je je moet stellen: hoeveel plaatsen wil je op jouw parkeerterrein aanbieden? Denk goed na over het aantal parkeerplaatsen en hoe je deze efficiënt én veilig wil laten innemen. Eens je dit weet, kan je ervoor kiezen om de parkeerplaatsen op de grond te laten belijnen. 

Jouw bezoekers in veilige banen leiden op de parking is een prioriteit. Zorg ervoor dat de verkeersstroom logisch verloopt door belijning op de grond aan te brengen of verkeersborden te plaatsen. Is er een moeilijke in- of uitrit; plaats dan een spiegel zodat van alle kanten goed zichtbaar is welk verkeer er afkomt. 

Een slagboom zorgt ervoor dat het verkeer op jouw parking in mondjesmaat en gecontroleerd toegelaten wordt op het terrein. Afzetpalen die bedienbaar zijn met een (driekants)sleutel of in en uit de grond komen, bieden hetzelfde effect. Een hoogtebegrenzer verzeker je dan weer dat te hoge voertuigen de parking niet kunnen betreden. 

Wens je graag een uitgetekend plan voor jouw parking?
Contacteer dan onze specialisten, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op gebied van veilige parkingsignalisatie.

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.