De automatische wikkellabel applicator Wraptor

Wraptor

De Wraptor is een labelprinter die automatisch wikkellabels op kabels en draden aanbrengt. Hiermee bespaar je tijd bij het aanbrengen van labels op jouw kabels. De Wraptor print en brengt deze namelijk automatisch en in één beweging aan.
Bedrijven die vaak kabels labelen kunnen zich aan een enorme tijd- (en dus ook) geldwinst verwachten. De Wraptor is een investering die het zeker waard is.

De automatische wikkellabel applicator Wraptor is een snelle printer van wikkellabels die ze ook aanbrengt in één vloeiende beweging. Dit hele proces duurt nu minder dan 5 seconden. Je bespaart ongeveer 10 seconden per geïdentificeerde kabel in vergelijking met manuele aanbrenging.

Een brede waaier aan labelmaterialen kan bedrukt worden, zoals zelflaminerende en zelfdovende labels van vinyl, polyimide en nylonweefsel. De labels zorgen voor een strakke omwikkeling zonder luchtbellen of plooien, telkens met een uitstekende duurzaamheid en leesbaarheid. Tegelijk print je in een kwalitatieve 300 dpi (dots per inch), waardoor je met gemak hoogwaardige barcodes, logo’s en schema’s drukt.

De Wraptor is geschikt voor draden met een diameter van 1,52 mm tot 15,24 mm zonder enige aanpassing van de printer. De labels zelf kunnen aangebracht worden in verschillende breedtes tot 50,80 mm en met een lengte van 19,05 tot 76,20 mm. Tijdens het aanbrengen is het verwerkingsproces relatief stil, door het gebruik van elektrische componenten in plaats van pneumatica. De Wraptor verplaats je makkelijk naar een andere locatie.

Printopdrachten voor de Wraptor maak je met aan behulp van Brady Workstation-apps voor labelontwerp op een computer. Deze app optimaliseert de labels geoptimaliseerd met variabele, geserialiseerde barcodes en andere grafische informatie bestaande uit bijvoorbeeld meervoudige legendes. Na het ontwerpen van de labels kunnen de printopdrachten op het kleurentouchscreen van de Wraptor geselecteerd worden, waarna een operator de eerste draad invoert.

In samenwerking met Schleuniger is de Wraptor-software geüpgraded zodat ze volledig in de draadstripmachines van Schleuniger geïntegreerd kan worden voor een gestroomlijnde workflow.

Graag meer informatie over onze labelprinters voor identificatie? Bekijk ze hier allemaal.

Blijf op de hoogte van

onze tips en tricks.