Bescherm jouw producten en klanten met fraudebestendige labels

Fraudebestendige labels zijn een essentieel onderdeel om vervalsing, diefstal en namaak tegen te gaan. Het is de beste manier om jouw producten te beschermen en je klanten te verzekeren van de authenticiteit en kwaliteit van je product.
Dit label laat bij het verwijderen een duidelijk patroon of tekst achter wat fraude toonbaar maakt.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten fraudebestendige labels en hun toepassingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen.

Soorten fraudebestendige labels:

Er zijn verschillende soorten fraudebestendige labels beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de meest gebruikte soorten fraudebestendige labels:

Breekbare fraudebestendige labels

Zoals de naam al aangeeft, breekt dit label in stukken als iemand dit probeert te verwijderen. Zo kan je het label niet overbrengen naar een ander item, maar blijft de poging tot fraude steeds zichtbaar.
Deze labels zijn beschikbaar is het wit en zilver, zowel met matte als glanzende afwerking.

Dambord-afdruk polyester

Zoals hieronder op de foto laat dit label een dambord-afdruk achter op het oppervlak bij verwijdering van het label. In tegenstelling tot breekbare labels, kan je dit label er wel in één keer afhalen. Het dambord patroon verschijnt ook op de achterkant van het label, zodat het niet hergebruikt kan worden.
Deze labels zijn beschikbaar in het wit en zilver, zowel met een matte als glanzende afwerking. Hiernaast bestaat dit ook met een VOID afdruk.  

Seal labels

Seal labels scheuren bij het openen of gebruiken van producten in twee. Hieronder vind je verschillende voorbeelden van een seal label.

Water indicator labels

Tot slot heb je ook nog labels die aantonen of het product in contact is gekomen met water. Deze labels zijn standaard wit. Van zodra dit in contact komt met water verkleurt het label rood. Dit label vind je het meest terug in elektronische apparaten.

Bekijk onze fraudebestendige labels in de webshop.

Toepassing fraudebestendige labels:

Fraudebestendige labels worden gebruikt in diverse toepassingen en sectoren, waaronder:

  • Steden, gemeenten, politiezones en de bouw: binnen deze sector gebruiken ze dit label als ontradend effect naar dieven toe. Fietsen, maar ook werk- en werfmateriaal krijgen elk een label fraudebestendig label. Dit schrikt dieven af en maakt de kans dat je fiets of materiaal terugvindt groter.
  • Farmaceutica – binnen de farmaceutische industrie worden seal labels voornamelijk voor labo stalen gebruikt. Breekbare en dambord labels gebruiken ze dan weer om de veiligheid en authenticiteit van geneesmiddelen te waarborgen, zodat er geen valse medicijnen op de markt komen.
  • Elektronica – om garantiefraude tegen te gaan met elektronische apparaten brengen fabrikanten water indicator labels aan. Zo is er duidelijk bewijs of het artikel in contact is geweest met water, waardoor de garantie vervalt.
  • Logistieke sector: bij het versturen van pakketten zijn seal labels een vaak gebruikte toepassing om vervalsing aan te tonen. Wanneer het label in twee is gescheurd, toont dit aan dat het product mogelijks niet meer het originele product, maar een vervalsing is.

 

  • Luxe goederen – op luxe goederen zoals sieraden, computers, en designer kleding worden vaak fraudebestendige labels gebruikt om de authenticiteit van het product te waarborgen en te voorkomen dat er valse producten op de markt komen.

Heb je interesse of wens je graag meer informatie over deze fraudebestendige labels?
Contacteer ons vrijblijvend. Onze experts helpen je verder.

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.