Hoe kies ik een draadmerker?

Label kiezen

Wanneer je begint met het markeren van jouw draden en kabels, is het soms moeilijk om te weten welke draadmerker je precies nodig hebt.

Daarom moet je jezelf eerst 4 hoofdvragen stellen.
De antwoorden op die vragen helpen je op weg om de juiste kabelmerker voor jouw situatie uit te kiezen.

1. Markeer je de kabel of draad na aansluiting? 

Krimpkousen gebruik je alleen voor aansluiting. Je moet ze namelijk over het open uiteinde van de draad schuiven. Deze niet-klevende merkers zijn flexibel en verschuif je vóór het krimpen van plaats. Na het krimpproces zitten ze perfect rond de draad en zorgen ze voor een permanente identificatie, zelfs in veeleisende omgevingen.

2. Hoe groot is de draad die je wil markeren? 

De diameter van de draad bepaalt het formaat van de krimpkous of de hoogte van je kabellabel.

3. Print je jouw merkers zelf of koop je voorbedrukte merkers?

Voorbedrukte merkers zijn verkrijgbaar met diverse teksten, maar ook teksten op maat zijn mogelijk voor grote opdrachten. De merkers worden geleverd in diverse verpakkingen en formaten, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en mee te nemen zijn. Ze zijn perfect geschikt voor eender welke toepassing.

Merkers kunnen bedrukt worden met verschillende teksten, naargelang de behoefte. Daarvoor kunnen verschillende methodes worden gebruikt: draagbare draadmarkeringsprinters of computersoftware voor thermische transfert-, dot-matrix- of laserprinters. Voor iedere toepassing is een ruime keuze aan formaten verkrijgbaar. De flexibiliteit van deze bedrukbare merkers is dat eender welke tekst op maat kan worden geprint. Verder zijn ze ook ideaal voor toepassingen die uitgebreide teksten vereisen.

4. In welke omgeving ga je deze draadmerkers gebruiken?

Het is zeer belangrijk dat je voor de draadmerker een materiaal kiest dat geschikt is voor de gewenste toepassing. Te veel bedrijven brengen markeringen aan en merken te laat dat ze niet het juiste materiaal hebben gekozen. Stel jezelf dan ook zeker deze vraag voordat je een draadmerker kiest.

Vraag gerust eens vrijblijvend een staal aan van de draadmerker(s) die je in gedachten hebt.

Blijf op de hoogte van

onze tips en tricks.