Inktlinten voor labelprinters

INKTLINTEN VOOR LABELPRINTERS

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Inktlinten voor labelprinters

Je mag de beste labelprinter en de beste labels hebben. Indien je niet het correcte inktlint hebt kan je problemen ondervinden bij het printen van jouw labels of zal het eindresultaat niet de gewenste duurzaamheid hebben. Daarom geven we je graag enkele tips om het goede inktlint uit te kiezen.

De kleur van je inktlint

Zoals de naam het al zegt bevat een inktlint de inkt om jouw label mee te bedrukken. Kies je voor een blauw inktlint? Dan zal de tekst op jouw label vanzelfsprekend blauw zijn.

De meest standaard kleur voor een inktlint is zwart, maar voor signalisatie toepassingen kan geel, blauw of rood ook interessant zijn. Verder bestaan er inktlinten met meerdere kleuren. Hierbij wisselen twee of meer kleuren zich af.

Vergeet niet dat er reeds heel wat voorbedrukte labels op de markt bestaan. Zo kan je kant en klare labels aankopen die reeds de rode ruit van een CLP/GHS label bevat. Zo moet je slechts enkel een zwart inktlint kopen om de extra informatie op het label te drukken.

Waarom is de keuze van inktlint zo belangrijk ?

Je mag de beste labelprinter en labels aanschaffen. Als je het foute inktlint gebruikt, zal het printen niet lukken. De keuze van het juiste inktlint is afhankelijk van het label waarop je gaat printen en de labelprinter waarmee je print.

Allereerst moet het materiaal dat je uitkiest in de labelprinter passen. Het is vrij logisch dat je jouw label niet kan bedrukken wanneer het inktlint te groot of te klein is voor de labelprinter. Voor elke labelprinter die we aanbieden zijn er heel wat inktlinten beschikbaar. Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je graag hulp wenst bij je keuze.

Hiernaast moet het inktlint compatibel zijn met het label dat je gekozen hebt. Een foute label – inktlint combinatie zorgt ervoor dat het printen niet zal lukken of de inkt onvoldoende hecht aan het label. Na het uitkiezen van het perfecte label voor jouw toepassing is het tijd om een bijpassend inktlint te kiezen.

Soorten inktlinten

Inktlinten kan je opsplitsen in drie verschillende type inktlinten: hars inktlint, was inktlint en een combinatie van beide.

Bij een hars inktlint wordt de inkt week gemaakt door het opwarmen. Hierdoor wordt de inkt bovenop het label gekleefd. Bij een was inktlint smelt de inkt bij 70-85°C tijdens het printen waarna hij op het label terecht komt.

De verschillen tussen de inktlinten vind je hieronder terug:

 

Hars

Was

Hars/was

Ideaal voor

Gladde oppervlakken

Ruwe oppervlakken

Licht gestructureerde oppervlakken

Printenergie

Hoog

Laag

Middelmatig

Chemisch resistent

Goed

Laag

Gemiddelde resistentie afhankelijk van combinatie materiaal

Smeerbestendigheid

Goed

Laag

Middelmatig

Krasbestendigheid

Excellent

Laag

Middelmatig

90°barcodes

Goede printkwaliteit

Niet aanbevolen

Goede printkwaliteit

Levensduur

Lang

Kort

Middelmatig

Prijs

Duur

Voordelig

Middelmatig

 

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillen tussen de drie type inktlinten.

Wassen inktlinten gebruik je voor verpakkingen, rek-ID en magazijn labels. Dit omdat de levensduur van de inkt beperkt is. Ook de prijs-kwaliteit verhouding is voor deze toepassing het meest geschikt.
Doordat een hars inktlint een hoge kras-en chemische resistentie heeft zal je deze vooral gebruiken bij medische en chemische toepassingen.
Een hars/was inktlint is minder kras bestendig en chemisch resistent, maar heeft wel een lange levensduur. Daarom raden wij dit type inktlint aan voor barcode en transportetiketten.

Hoe plaats je een inktlint in je labelprinter?

Vaak krijgen we de vraag hoe je een inktlint correct in je labelprinter plaats of vervangt. In volgend filmpje demonstreren we dit. Heb je na het zien van dit filmpje toch nog vragen?

Wil je graag meer informatie over inktlinten of weet je niet welke inktlint voor jou geschikt is? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag.

Ontdek onze inktlinten en gerelateerde artikelen in onze webshop

INKTLINTEN

INKTLINTEN

LABELPRINTER

LABELPRINTER

LABELS

LABELS

Op zoek naar een

oplossing op maat?