Aanrijdingen voorkomen in je magazijn met aanrijbeveiliging

Aanrijbeveiliging om arbeidsongevallen te voorkomen

Aanrijbeveiliging

Een heftruck die een machine aanrijdt. Een leverancier die een foute inschatting maakt en tegen je gevel rijdt. Het zorgt allemaal voor onvoorziene kosten die hoog oplopen. Misschien moet je zelfs tijdelijk de productie stilleggen. Aanrijbeveiliging kan de intensiteit van de schok beperken en zelfs voorkomen dat de machine werkelijk wordt aangereden.

Wil je zelf aanrijdingen voorkomen bij jou op de werkvloer?

Doelstelling: veilige zone creëren

Verschillende bestuurders van vrachtwagens en bestelwagens komen jouw goederen ophalen en leveren. Je wil dit natuurlijk zo veilig mogelijk laten verlopen. Dit om de kans op ongelukken te minimaliseren. Aangezien een ongeluk in de kleinste hoekjes schuilt. Zo kan het foutief inrijden van je magazijn met enkele centimeters er al voor zorgen dat je een rek aanrijdt. Een mogelijks gevolg is een domino-effect van al je rekken. Om dit soort ongelukken te voorkomen kan je dankzij aanrijbeveiliging zones afbakenen.

Oplossing: aanrijbeveiliging voor een veilig magazijn

Bij het leveren of ophalen van goederen komen verschillende partijen samen. Zo lopen je medewerkers  rond in je magazijn. Laden je heftruckchauffeurs goederen in- en uit vrachtwagens terwijl de bestuurder alle documenten in orde brengt aan het onthaal. Misschien komt er ondertussen een nieuwe leveranciers aangereden. Deze steeds veranderende factoren zorgt voor onveilige situaties. Dit zowel voor jouw personeel als voor leveranciers.

Om deze onveilige situaties zo veel mogelijk te verkleinen plaatsten we langs twee zijden aanrijbeveiliging. Dit bij de in- en uitrit van het magazijn. Zowel links als rechts zorgt deze beveiliging voor een veiligere situatie. Zo is het verkeer tussen leveranciers en heftrucks afgescheiden van voetgangers in het magazijn. Ook bestelwagens en vrachtwagens kunnen niet langer zomaar een rek in het magazijn aanrijden.

Deze realisatie
binnenkort bij jou?