Oplichtend verkeersbord met bewegingssensor

Oplichtend verkeersbord met bewegingssensor

Interactief bord met bewegingssensor

De veiligheid op je bedrijfsterrein verhogen is niet altijd even evident. Bepaalde uitdagingen vragen om een oplossing op maat.

Wil je zelf de veiligheid en efficiëntie op jouw bedrijfsterrein verhogen?

Uitdaging: risicovolle verkeerspunten

Op bedrijfsterreinen is er altijd veel beweging. Vrachtwagens rijden af en aan met goederen, heftrucks laden deze vrachtwagens uit en jouw logistieke verantwoordelijke zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt. Hiernaast zijn er misschien nog andere werknemers aan het werk op jou bedrijfsterrein. Al deze factoren zorgen ervoor dat er risicovolle verkeerspunten ontstaan.

Om deze verkeerspunten aan te duiden worden er vandaag de dag vaak statische verkeersborden gebruikt. Helaas merken we dat ondanks deze inspanning deze signalisatie bijna zelden wordt opgemerkt en ongelukken vaak op het laatste moment vermeden worden. We gingen dus op zoek naar een manier waarop we deze risicovolle verkeerspunten of uitritten extra konden laten opvallen.

Oplossing: oplichtend verkeersbord met bewegingssensor

Statische borden zijn dag en nacht zichtbaar, ook wanneer er geen gevaar is. Omdat beweging een belangrijke factor is bij het onbewust opnemen van informatie, verwerkten we dit element in ons verkeerbord.

Hiervoor waren twee zaken essentieel namelijk een bewegingssensor en LED-verlichting. Langs de rand en achter het symbool op het verkeersbord bevestigden we LED-verlichting. Deze verlichting staat in contact met een bewegingssensor.
Deze sensor werkt via radiofrequentie waardoor deze sensor vrij ver van het bord kan staan. Wanneer deze sensor een beweging opmerkt bijvoorbeeld een vrachtwagen die zich naar de uitrit begeeft stuurt dit een signaal door waardoor de lichten van het verkeersbord branden. Hoe lang de lichtjes blijven branden na het ontvangen van het signaal kan ingesteld worden naar keuze.

Resultaat: Signalisatie op moment van gevaar

Deze sensor detecteert bewegingen waardoor het bord enkel oplicht wanneer er een mogelijk gevaar is. Deze beweging in het verkeersbord is opvallender voor betrokken partijen dan wanneer er enkel een statisch bord staat.

Wil je graag meer weten over interactieve borden en lichten
Aarzel niet onze experts te contacteren voor meer informatie.

Deze realisatie

binnenkort bij jou?