Je eigen labelprinter: alle voordelen op een rijtje

Voordelen labelprinters

Labelprinters je hebt ze in alle soorten en maten, maar waarom zou je er zelf één moeten aanschaffen?
Wij zetten graag alle voordelen voor jou op een rij.

1. Snelheid is key

Onze labelprinters printen niet alleen bliksemsnel, maar met je eigen draagbare labelprinter, print je jouw labels waar en wanneer je wil. Het eindeloos wachten op je bestelde labels is zo verleden tijd.

Hierdoor kan je snel inspelen op veranderingen. Ontstaat er plots ergens een onveilige situatie? Ga dan aan de slag met je eigen printer en informeer je medewerkers in no-time. Vandaag de dag wordt het belang van goede en snelle communicatie nogmaals benadrukt. Je eigen vloerstickers en pictogrammen print en ontwerp je dan ook in een oogwenk.

2. Neem je vrijheid terug in handen

Het grootste voordeel van een eigen labelprinter is flexibiliteit. Naast het feit dat je zelf kiest waar en wanneer je print, kies je zelf ook de afmeting, het ontwerp en formaat van je label. Zo heb je letterlijk alles in de hand. Hier bovenop is een labelprinter, afhankelijk van het type ook inzetbaar voor verschillende toepassingen. Van het identificeren van draden en kabels tot het printen van volledige instructies op A4.

Afhankelijk van jouw noden heb je een specifieke labelprinter nodig.
Onze experts helpen je graag in het maken van de juiste keuze.

3. Ga voor duurzaamheid

De levensduur van post-its of zelfgemaakte papieren etiketten zijn helaas van korte duur. Labels die gebruikt worden in laboratoria, petrochemie, metaalindustrie, maar ook in andere sectoren moeten tegen een stootje kunnen. De labels van onze (draagbare) printers gaan vele jaren mee en zijn bestand tegen extreme omstandigheden zoals: chemicaliën, zonlicht, water, slijtage en extreme temperaturen.

Bovendien zorgen we er samen voor dat het label echt blijft plakken.
We adviseren je hiervoor over de juiste lijmlaag afhankelijk van de ondergrond en het gebruik.

Met de juiste combinatie labelprinter / label / inktlint kies je voor duurzaamheid.

Liever een fraudebestendig label of eentje dat je makkelijk kan verwijderen? Het kan allemaal.

4. Vermijd een administratieve rompslomp

Merk je als preventieadviseur, logistiek manager of onderhoudsverantwoordelijke dat er labels op verschillende plaatsen ontbreken? Of heb je net een nieuwe installatie achter de rug die gelabeld moet worden? Dan kan het best vervelend zijn om keer op keer het juiste formaat, aantal, kleur en type label door te geven aan de aankoopverantwoordelijke. Een tijdrovend proces, maar ook eentje waar veel fouten in kunnen kruipen.

Met je eigen draagbare labelprinter, print je jouw labels ‘on the spot’. Zo vermijd je fouten,  een heel administratief gedoe en deel je jouw tijd nuttiger in.

5. Financieel voordeliger

Naast het feit dat je jouw tijd nuttiger indeelt hangt aan het uitbesteden van opdrachten vaak een prijskaartje. Laat je jouw labels keer op keer extern printen en leveren aan huis? Weet dan dat dit zich vertaald in een meerprijs. Met je eigen labelprinter verminder je meteen de kosten.

Graag meer informatie over onze labelprinters?
Onze experts helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte van
onze tips en tricks.