De zomer staat voor de deur: neem je buitensignalisatie onder handen!

Verkeersplan Volvo

Nu het beter weer wordt, is het tijd om alle buitensignalisatie eens grondig aan te pakken. Hoe begin je daaraan? Wij hebben voor jou een stappenplan.

Om alles zo grondig mogelijk aan te pakken, stel je jezelf best volgende vragen:

  • Hoe ziet mijn bezoeker dat hij bij ons is terechtgekomen?
  • Waar moet hij heen voor welk doeleinde?
  • Waar moet hij zich parkeren?
  • Wat mag de bezoeker wel of niet doen?
  • Kan mijn bezoeker veilig mijn terrein op- en afrijden?
  • Hoe kan ik mogelijke gevaren voor mijn bezoeker oplossen?

Van zodra je een antwoord hebt op deze vragen, kan je aan de slag.

7 items voor een volledige buitensignalisatie

1.Totem of signalisatiebord

Om de toegang tot jouw bedrijfsterrein goed visueel aan te brengen, kan je opteren voor een totem of een welkomsbord. In één oogopslag heet je jouw bezoekers welkom. 

2. Aanwijzingsborden

Geef jouw bezoeker instructies mee, zoals waar hij welke dienst kan vinden, hoe snel hij op het terrein mag rijden, wat de gangbare regels van de site zijn. Het laden en lossen van goederen gebeurt hoogstwaarschijnlijk ergens anders dan waar men zich moet aanmelden.

Hoe duidelijker de signalisatie, hoe gemakkelijk jouw bezoeker zijn eindbestemming vindt.

3. Parkingborden

Indien je een parkeerterrein deelt met meerdere bedrijven kan je een duidelijk onderscheid maken in parkeerplaatsen van jou en die van jouw buren door middel van parkeerbordjes.

4. Camerabewakingsborden

Je laat graag niets aan het toeval over en wenst eventuele misdrijven uit te sluiten? Plaats daarom een bewakingscamera en het verplichte camerabewakingsbord erbij.

5. Belijning

Met visuele markeringen op de grond kan je heel wat duidelijkheid creëren. Je kan kiezen tussen permanente of niet-permanente belijning, in gelijk welke kleur.

6. Veiligheidsspiegels

Zorg ervoor dat personenwagens, bestelwagens en camions jouw terrein steeds veilig kunnen op- en afrijden. Een industriële veiligheidsspiegel biedt oplossing!

7. Parkingsignalisatie

Ook verdere parkingsignalisatie, zoals afzetpalen, neerklapbare parkingbeugels, hoogtebegrenzers, parkingsdrempels, slagbomen, enz., kan ervoor zorgen dat het verkeer op de parking in goede banen geleid wordt.

Wil je graag je buitensignalisatie optimaliseren, maar weet je niet waar te beginnen? Onze experts geven je graag advies, aarzel niet om hen te contacteren.

Blijf op de hoogte van

onze tips en tricks.