Magazijnbeheer

MAGAZIJNBEHEER (LEAN/5S)
Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Magazijnbeheer

Wie in een magazijn werkt, weet het: een goed geïdentificeerd magazijn verhoogt de efficiëntie en verlaagt de kosten. Je vindt snel producten en materiaal terug en het ophalen en leveren van goederen gaat vlot dankzij een goede signalisatie bij laad- en loskaaien.

Middelen om je magazijn ordelijk te maken:

1. Cijfers en letters

Allereerst zijn cijfers en letters essentieel in een goed georganiseerd magazijn. Je gebruikt ze voor: stellingen, kasten, rekken, kisten, kantoorapparatuur, gereedschap en machines.

Ze zijn beschikbaar in de standaardkleur: geel-zwart, maar ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

De zelfklevende cijfers en letters bestaan voor zowel binnen- en buitengebruik. Deze voor binnen zijn gemaakt uit een slijtvast weefsel met PVC-coating. Hierdoor zijn ze bestand tegen krassen en olie. Cijfers en letters voor buiten bestaan uit vinyl en zijn bijzonder weerbestendig en bestand tegen uv-licht.

Magazijnbeheer cijfers en letters

2. Magnetische labels

Labels nodig die je op een metalen oppervlak moet kleven? Dan maak je best gebruik van magnetische labels. Doordat ze magnetisch zijn kan je ze makkelijk verwijderen en opnieuw aanbrengen. Interessant dus wanneer jij je magazijn vaak opnieuw inricht. 

Deze labels bestaan zowel in een blanco variant als in een bedrukte vorm.

Magazijnbeheer magnetische labels

3. (Her)beschrijfbare labels en tags

Beschrijfbare labels worden voornamelijk gebruikt om de status van een product of machine mee aan te geven. Ze komen voornamelijk voor bij kwaliteitscontroles, onderhoud, reparatie, kalibratie en elektriciteit, maar ook in de logistiek en productie.

Deze (her)beschrijfbare labels en tags kan je verkrijgen in vinyl en aluminium. Deze in vinyl kan je zowel op effen als op ruwe ondergronden aanbrengen. Aluminium labels worden gebruikt voor het markeren van motoronderdelen en zijn vervolgens dan ook bestand tegen hitte, olie en solventen.

Met onze labelprinters print je eenvoudig zelf jouw magazijnsignalisatie.
We helpen je in de keuze van het juiste label in combinatie met een compatibele labelprinter.
Contacteer ons vrijblijvend.

Magazijnbeheer beschrijfbare labels voor in je magazijn

4. Schaduwborden in je magazijn

Een efficiënt magazijn is een opgeruimd magazijn waar je steeds het nodige materiaal in een handomdraai terugvindt. Met een op maat gemaakt schaduwbord zorg je ervoor dat al het gereedschap en materiaal op een vaste plaats hangt. De schaduwen van het materiaal zijn visueel op het materiaal gedrukt waardoor het opvalt wanneer er een onderdeel mist.

Gebruik deze visualisatie voor een verhoging van de processen op je werkvloer.

Er zijn niet alleen schaduwborden om gereedschap op te bergen, maar ook voor lockout-tagout materiaal.
Op zoek naar een schaduwbord op maat van jouw activiteiten?

Schaduwborden

Heb je alles toegepast en is je magazijn ordelijk georganiseerd? Dan kan je het nog altijd verder optimaliseren door gebruik te maken van vloertape en markering. Je bakent hiermee makkelijk zones af waardoor je de efficiëntie en veiligheid verhoogt. Een alternatieve oplossing is LED-projectie. Het heeft dezelfde werking, maar het voordeel is dat je geen last hebt van belijning die vervaagt of beschadigd is. De juiste stoot-en aanrijbeschermig voorkomt dat een klein ongeval tot grote gevolgen leidt.

Heb je graag hulp bij het beheren of optimaliseren van je magazijn? Contacteer onze experts. Ze helpen je graag verder.

Ontdek alle middelen voor je magazijnbeheer in onze webshop

CIJFERS EN LETTERS

CIJFERS EN LETTERS

MAGNETISCHE LABELS

MAGNETISCHE LABELS

BESCHRIJFBARE LABELS

BESCHRIJFBARE LABELS

VLOERMARKERING

VLOERMARKERING

Graag hulp bij de inrichting of beheer
van je magazijn ?

Goossaert > Oplossingen > Signalisatie > Magazijnbeheer